Eenmansluchtmacht Cambuur bezorgt concurrent NAC de volgende klap, MVV geeft die weg na terugkeer | nederlands voetbal

Cambuur heeft maandagmiddag de volgende klap uitgedeeld aan rivaal NAC Breda. Er werd met 1-2 gewonnen dankzij twee doelpunten van sterke spits Roberts Uldrikis. Hiermee verspeelde NAC voor de vijfde keer op rij punten in de strijd om een ​​plek in de play-offs.

De thuisploeg presteerde maandagavond het beste. NAC had niet alleen meer balbezit, maar viel ook vaker het vijandelijke doel aan. Het was echter Cambuur die zo’n acht minuten voor rust op voorsprong kwam. De rijzige aanvaller Uldrikis kopte een voorzet van Milan Smit tegen de touwen: 0-1.

Tien minuten na de onderbreking kwam NAC weer in de wedstrijd. Ze waren ook nauwkeurig met hun hoofd. De beslissing van Jean-Paul van Gastel om Martin Koscelnik in te schakelen bleek de juiste te zijn. De verdediger kopte een hoekschop van Dominik Janosek binnen.

De cijfers van de Kampioen Kookdivisie
Bekijk al onze voetbalvideo’s, alle uitslagen, het programma en de stand aan het einde van dit artikel. Bekijk hier ons matchcenter!

De winnende treffer kwam er dankzij Uldrikis twintig minuten voor tijd. Hij sloeg opnieuw met zijn hoofd en Cambuur won met 1-2. Daarmee overtreft de ploeg van Henk de Jong NAC en bezet de zevende plek.

MVV-retour

Verder speelde MVV gelijk tegen Jong PSV (3-3). De onder-23 ploeg kwam op een 0-2 voorsprong dankzij doelpunten van Mohamed Nassoh en Jevon Simons. Toen toonde MVV een grote veerkracht. Dailon Rocha Livramento tekende voor de gelijkmaker en Mart Remans maakte er op aangeven van Bryan Smeets 2-2 van.

Tien minuten voor tijd kwamen de Limburgers zelfs op voorsprong door een eigen doelpunt van Dantaye Gilbert. In de vierde minuut van de extra tijd kreeg MVV de overwinning uit handen. Gilbert heeft zijn ongelukkige timing vooral zelf goedgemaakt.