Wedstrijdverslag DTS Ede – CSV Apeldoorn

De eerste in de eerste G-klasse blijft onbeslist

EDE – DTS Ede deelde zaterdag punten met CSV Apeldoorn op het eigen Sportpark Inschoten. De hoofdwedstrijd van de 1e divisie G eindigde in een 1-1 gelijkspel. Na een achterstand in de eerste helft herstelde de ploeg van Eden zich in de tweede helft dankzij een doelpunt van Shapoul Ali. Zo blijven beide spelers op hetzelfde niveau en wint SDC Putten de titel van de eerste periode.

Verslag: René Willemsen

Foto’s: Henry Zegers, Aart en Harold de Zeeuw

Vandaag stond voor het vroege voorjaar de afgelaste wedstrijd tegen CSV Apeldoorn op het programma. Beide ploegen stonden de afgelopen jaren veelvuldig tegenover elkaar en doen niet voor elkaar onder. Ook bij deze competitie is dit het geval. Voor aanvang van deze wedstrijd wisten beide clubs evenveel punten te scoren en daarmee de tweede plaats te delen. Een echte winnaar, waarbij er vandaag veel meer op het spel stond voor CSV Apeldoorn dan voor de ploeg van Eden. Win je in Ede, dan win je de eerste periode. Van alle overige uitslagen gaat die eer naar SDC Putten.

Al in de eerste minuut ontsnapt Thom Stunnenberg binnen zestien meter en ontstaat de eerste grote kans. Zijn inzet gaat echter breed. De wedstrijd zal snel in evenwicht zijn. CSV Apeldoorn beschikt over enkele afstandsschoten die geen enkel gevaar opleveren. In de 22e minuut schoot een verdediger van CSV Apeldoorn de bal bijna in eigen doel terwijl hij een corner verdedigde. De volgende hoekschop van Hidde Eshuis kwam vrijwel plotseling binnen, maar doelman Damian Stiemer wist deze uiteindelijk te voorkomen. In de 35e minuut een mooie kans voor de gasten uit de tegenaanval. Kelly Joao schiet in kansrijke positie tegen Stijn Homburg, die een vrijwel zeker doelpunt voorkomt. In de 43e minuut was er ongelukkig balverlies in het midden van het veld en wist CSV Apeldoorn snel te ontsnappen. Uiteindelijk is het Cem Köse die de kans omzet in een doelpunt; 0-1.

Na de thee neemt DTS Ede het initiatief en weet de Apeldoornse ploeg terug te dringen. In de 48e minuut bediende Ko Snel Frank Boers vanaf de rechterflank, maar hij wachtte te lang met printen. In de 65e minuut grist Roy Talsma de bal van de Apeldoorners, maar weet er geen voordeel uit te halen. DTS Ede start, maar CSV Apeldoorn vertraagt ​​de wedstrijd en ziet een fout van de ploeg van Eden. In de 68e minuut werd Ahmed Lak binnen het strafschopgebied tegen de grond geslagen, maar de scheidsrechter weigerde een penalty te toekennen. Het begint erop te lijken dat DTS Ede het gat niet gaat vinden. De verdediging van Apeldoorn schiet alle kanten op. In de 85e minuut bereikte de ploeg van Eden eindelijk hetzelfde niveau. Het begint met een vrije trap van Youssef el Hammouchi, die Joël van Wijk uiteindelijk binnenkopt en in twee pogingen wordt weggewerkt door de net binnengekomen Shapoul Ali; 1-1. Kort daarna scoorde Shapoul Ali de tweede met zijn voet, maar de CSV-doelman wist de situatie te redden. In blessuretijd wordt een inzet vanaf de eigen doellijn verdedigd door DTS Ede.

Dit betekent dat de partij ook het resultaat krijgt dat het verdient en SDC-leider Putten de grote winnaar van het weekend is. Ze hebben niet alleen een voorsprong van twee punten op DTS Ede en CSV Apeldoorn, maar weten ook zonder zelf te spelen de titel van het tijdperk te veroveren. Komend weekend speelt DTS Ede weer een thuiswedstrijd. Hij ontvangt dan Forward Twello.

DTS Ede – CSV Apeldoorn 1-1 (0-1)

Doelpunten: 43. Cem Köse 0-1, 85. Shapoul Ali 1-1