Heerenveen geeft na rust het initiatief uit handen en verliest van Go Ahead Eagles

Voetbal

Zie de samenvatting van Heerenveen – Go Ahead Eagles

Heerenveen kon de overwinning op Ajax niet positief opvolgen. In een duel met twee ploegen waren de Friezen in de eerste helft beter tegen Go Ahead Eagles, maar moesten ze na rust toezien hoe de Premier League-nummer zes tegen Deventer met een 2-2-zege alle buit pakte.

Heerenveen voelde zich in eigen land gesterkt door het mooie resultaat tegen Ajax zes dagen eerder. Dit was terug te zien in de manier waarop de ploeg begon in het eigen Abe Lenstra stadion.

De indeling in de eerste divisie.

Voor rust was er maar één ploeg die recht had op een doelpunt en dat was Heerenveen. Met Osame Sahraoui, één van de beste dribbelaars uit de Premier League, als coureur had de thuisploeg het voordeel van de wedstrijd, zonder echte scoringskansen te creëren.

De ploeg van Kees van Wonderen combineerde aardig tot aan de rand van het gebied, maar eenmaal binnen de zestien meter bleven de aanvalsintenties op een dood spoor. Sahraoui miste het doel, Pelle van Amersfoort kopte over en voormalig Go Ahead-speler Luuk Brouwers, ontkend door Van Amersfoort, zag zijn schot van links afwijken.

Osame Sahrawi

Dat laatste gebeurde na een half uur spelen. In de laatste tien minuten van de eerste helft gebeurde er niet veel. Er werd weinig tot niets vernomen van de Go Ahead Eagles, die de geschorste spelmaker en ijsbreker Willum Willumson nog steeds misten. Pas in de 43e minuut kwam de eerste serieuze voorzet van de bezoekers.

Deventers, die al vier wedstrijden op rij zonder verlies speelden (al ontsnapten ze in de vorige speelronde aan een thuisnederlaag in de IJsselderby tegen PEC Zwolle) en dit seizoen één van de verrassingen van de Eredivisie waren, kwamen uit hun schulp. iets meer na de pauze.

Bekijk hieronder de reacties van Go Ahead-coach René Hake en SC Heerenveen-middenvelder Thom Haye:

Hake kijkt “met veel plezier” naar de stand, Haye is “gefrustreerd”

Met succes. In de 55e minuut belandde de vrije trap van Mats Deijl op de paal, waarna de Deense invaller Jakub Breum, die eerder dit seizoen overkwam van Odense, de rebound genadeloos langs Heerenveense doelman Mickey van der Hart schoot: 0-1.

Het doelpunt geeft vleugels

Het doelpunt gaf vleugels aan de ploeg van René Hake. Breum schoot opnieuw hard van afstand, maar raakte de vuisten van Van der Hart. In de 66e minuut zag Omobolaji Adekanye een dribbel vanaf rechts in de benen van de Heerenveense doelman belanden.

Heerenveen probeerde het roer om te gooien. De Zweedse middenvelder Sven Olsson was een kwartier voor tijd gevaarlijk van afstand. Aan de andere kant slaagde de Zweedse invaller Victor Edvardsen er in de slotfase twee keer niet in om de wedstrijd te beslissen. Lat en Van der Hart blokkeerden het doel.

Zijn derde poging, bijgestaan ​​door invaller Sören Tengstedt, was succesvol. De uitslag was dus 0-2.

Danijel Pranjic

Het enige dat de fans van Heerenveen konden vieren was de terugkeer van voormalig clubicoon Danijel Pranjic, die tijdens de wedstrijd tot de kern behoorde.

De Kroatische buitenspeler speelde van 2005 tot en met 2009 voor Heerenveen, won in 2009 de KNVB-beker met de Friezen en moest noodgedwongen tekenen bij Bayern München. Pranjic speelde 58 interlands voor Kroatië en speelde in twee WK’s en twee EK’s.