Ondanks een sterk eindoffensief verspeelde het strijdlustige ZVV Haag onnodig punten. Verrassend sluit de stoere en fysieke EXS Zwolle/Autobedrijf Leussen aan

Eindscore 6-6 (3-2)

Twijfelachtige scheidsrechtersbeslissingen die duiden op slechte scheidsrechterskwaliteit.

DEN HAAG – ZVV Den Haag begon sterk aan de wedstrijd. Na 3 minuten spelen in de eerste helft was het de slimme Priscilla de Vos die op de paal schoot. En kort daarna was Larissa Boerenstam dicht bij het eerste doelpunt, maar de uitstekende Zwolse doelman stond op de juiste plek. Danique van Lingen schoot vervolgens naast het Zwolse doel na een prima assist van Celine van der Toorn. Ook een schot van Priscilla Mesker had niet het gewenste resultaat. Veel kansen en veel pech in die fase van de wedstrijd voor ZVV Den Haag.

Maar al na 10 minuten spelen was het EXS Zwolle dat de 0-1 scoorde en zelfs in de tegenaanval begon om de verrassende voorsprong uit te breiden. ZVV Den Haag herstelde zich wat en probeerde verwoed de gelijkmaker te scoren. Na een prima assist van de alerte Priscilla de Vos zag Larissa Boerenstam een ​​mogelijkheid om te scoren, 1-1. De aanvalsgolven van de thuisploeg namen toe. Helaas werd een veelbelovend schot op doel van Danique van Lingen geblokt.

Maar kort daarna was het Van Lingen zelf die ZVV Den Haag op een verdiende 2-1 voorsprong zette na een prima assist van Priscilla Mesker. ‘Rookie’ Amber Toet ging nog een stap verder en bezorgde ZVV Den Haag een 3-1-voorsprong. Een goede pass van Larissa Boerenstam bereikte de onafhankelijke Priscilla de Vos, maar helaas stond de Zwolse doelman weer op de goede plek. De veerkrachtige ploeg uit het oosten van het land reageerde meteen met een tegenaanval en daar stond het 3-2.

Het is dus tijd voor een time-out om de koppen bij elkaar te steken en de punten met elkaar te verbinden. In de laatste 3 minuten van de eerste helft vielen er geen doelpunten meer. Ruststand 3-2.

Het tweede deel liet feitelijk hetzelfde beeld zien. Het aanvallende ZVV Den Haag bleef kansen creëren. Dit vertaalde zich na enkele seconden in 4-2. Dat doelpunt in Den Haag kwam via de voeten van Priscilla Mesker. En vrijwel direct daarna scoorde het opportunistische Zwolle 4-3! Het was een spannende strijd tussen twee teams die uiteindelijk voor de overwinning wilden gaan. Na een corner van Priscilla Mesker schoot Larissa Boerenstam de bal naast. EXS Zwolle kwam met een snelle tegenaanval weer dichterbij, 4-4!

ZVV Den Haag bleef op zijn beurt niet ongestraft en met een briljante aanval via het sterke aanvalsduo Larissa Boerenstam en Priscilla de Vos benutte laatstgenoemde de kans briljant en krachtig schoot de bal tegen de trillende touwen van Zwolle, 5 -4. Maar kort daarna was het wederom EXS Zwolle dat bijna ‘gewoon’ dichtbij kwam, 5-5. Bij de overgang van de ploeg van René Havermans reageerde hij niet alert genoeg.

Maar dan was er Samia Kaaouane, die met een nauwkeurig schot het doel raakte en haar team op een 6-5 voorsprong zette. En ja hoor, een paar minuten later was het weer EXS Zwolle die na een nalatigheid in de Haagse verdediging met 6-6 dichtbij kwam. Voor de neutrale toeschouwer is het uiteraard een genot om zoveel doelpunten te zien.

Met nog 5 minuten te gaan in deze zaalthriller zag Celine van der Toorn haar schot naast gaan na een assist van Priscilla Mesker. Na een tactische time-out gaf ZVV Den Haag alles om het winnende doelpunt te scoren. Priscilla Mesker kwam dicht bij de bevrijdende eindstand, maar helaas mislukte haar schotpoging.

De vechtlust en de wil om te winnen waren zeker aanwezig bij ZVV Den Haag, maar helaas werden er tijdens de overgang te veel onnodige fouten gemaakt. EXS Zwolle pakte één punt. ZVV Den Haag verspeelde twee belangrijke punten.

Bijzonderheid: beide teams hadden last van willekeurige scheidsrechters.

Wedstrijdselectie:

Doelman Lisa Franken (midden), Doelman Amber van Niel (rechts), Priscilla Mesker, Lara Notenboom, Samia Kaaouane, Celine van der Toorn, Danique van Lingen, Priscilla de Vos, Saskia van Pelt, Amber Toet

Niet beschikbaar: Stef Valk, Nuria Seguí Vidal

Medewerkers: HTC René Havermans, ATC Jeffrey Brand, TF Rob Beck, TM Ulis van Maanen

Redacteur: Ulis van Maanen