Koude douche voor ADO Den Haag tegen De Graafschap

Met Steven van der Sloot in de basis, die werd vrijgesproken van zijn rode kaart tegen Jong Ajax, en met aanvoerder Alex Schalk en Ronny Boakye in de basis, begonnen de Hagenaars aan de wedstrijd. Vergeleken met de wedstrijd tegen Jong Ajax ontbrak de geblesseerde Sekou Sylla en begon Lasse Vigen op de bank. Na de 1-1 bij rust wonnen de bezoekers uiteindelijk met 1-2, met als gevolg een koude douche voor de thuisploeg.

openingsfase

In het Bingoal Stadion gebeurde er in de openingsfase niet veel. De bezoekers kwamen echter in de 12e minuut op voorsprong. Een vrije trap van Levi Schoppema, toegekend na een overtreding van Ronny Boakye die hem ook een gele kaart opleverde, eindigde in de zestiende plaats van de thuisploeg, voor de aan de aandacht ontsnapte Rio Hillen. van de Haagse verdediging, die links in de verre hoek kon benutten.

Equalizer

Beetje bij beetje nam de thuisploeg het heft in handen, maar eerst ontsnapten ze aan een tweede doelpunt van Superboeren, met een kopbal van Joran Hardeman na een hoekschop die langs de lat schampte. Zonder grote kansen te creëren maakte de thuisploeg in de 23e minuut gelijk. Een overtreding op Joël Ideho (down) leverde een penalty op. De Noord-Ier Lee Bonis nam de verantwoordelijkheid en scoorde feilloos: 1-1. De Graafschap drukte na 1-1 door en creëerde grote kansen via onder meer Schoppema, Hardeman en Hillen, maar geen van allen wist de uitmuntende doelman Kilian te verslaan. om door te gaan naar Nikiema.

Tweede helft

De thuisploeg begon met een wissel aan de tweede helft. Boakye, die een ongelukkige eerste helft speelde, werd in de kleedkamer achtergelaten door Silvinho Esajas. Na een saaie start in de openingsfase wist Ideho twee tegenstanders weg te werken, maar schoot vervolgens in het zijnet. Ook Alex Schalk kreeg een grote kans uit een vrije trap van Daryl van Mieghem, maar de aanvaller kwam in botsing met doelman Joshua Smits. De grootste kans na rust kwam van Tristan van Gilst, die Nikiema versloeg en de paal raakte. Kort na die kans was het alsnog een succes. de Superboeren. Van Gilst zette een dribbel in, keek op en plaatste de bal op het hoofd van Jesse Van de Haar, die de korte hoek binnen kopte: 1-2. Met nog een kwartier te gaan was het Haagse kwartier aangebroken. Ideho was opnieuw de baas van zijn directe rivaal, maar dit keer kwam hij de bezoekende doelman tegen. Er werd geprobeerd om met aanvalswijzigingen een gelijkspel af te dwingen, maar de schade kon niet meer worden hersteld: 1 – 2.

Kenmerken

ADO Den Haag – De Graafschap : 1 – 2 (1 – 1)

Scoren progressie : 12. min 0 – 1 Hillen, 23. min 1 – 1 Bonis (p), 73. min 1 – 2 vdHaar.

gele kaarten : Boakye, Ideho (ADO Den Haag), vdHaar, Besselink (De Graafschap)

Scheidsrechter : Ingmar Oostrom

Openbaar: 7.675

ADO Programmering Den Haag : Nikiema, Waem, Tomas, Sylla, Boakye (46/Esajas), Vlak, vdSsloot (87/Lourens), Kilo, Schalk (74/Maasland), Ideho, Bonis, v. Mieghem (66/Vigen)

De Graafschap-configuratie : Smits, Besselink, Schoppema, Kaak, vdGilst, Harderman, vdHaar (86/El Jebli), Hillen, Brittlijn (86/Eijken), Seuntjes (90+1 Fortes), El Kadiri (71/Mahi)

Redactie:Rob Blankenstein
Foto’s: Jan van der Lubbe