De Graafschap – De Graafschap vecht voor een welverdiende overwinning bij ADO Den Haag: 1-2

De Graafschap vecht voor een welverdiende overwinning bij ADO Den Haag: 1-2

De Graafschap boekte vrijdagavond een 2-1 overwinning op ADO Den Haag. Ondanks dat ze het veld domineerden, moesten de Superboers hard werken om de welverdiende overwinning te behalen. Met de tweede uitoverwinning van het seizoen blijven de Superboeren op de vierde plaats in het klassement staan.

Een vroege voorsprong nemen

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en De Graafschap ontaardde al snel in een fysieke strijd vol onderling duelleren. De eerste kansen gingen naar de thuisploeg, maar het waren de Superboeren die de score openden. Na een sterke voorzet van Levi Schoppema scoorde centrale verdediger Rio Hillen de 0-1.

De Graafschap groeide in de wedstrijd en had in de eerste helft het beste van de wedstrijd, met ook enkele twijfelachtige momenten. Scheidsrechter Ingmar Oostrom kende De Graafschap geen strafschoppen toe na een ogenschijnlijke handsbal en overtreding op Philip Brittijn. Even later, in de omgeving van Doetinchem, beging Joran Hardeman de overtreding, aldus Oostrom. Dit keer legde hij de bal op 11 meter afstand. Aanvalsleider Lee Bonis liet deze kans niet onbenut en scoorde; 1-1.

De Haagse verdediging kon de spelers van De Graafschap bij hoekschoppen niet onder controle krijgen. Tot twee keer toe kon Hardeman vrijuit koppen en ook een vallende bal werd via doelpuntenmaker Hillen erg gevaarlijk. De Graafschap is er nog niet in geslaagd zijn beste spel met een voorsprong te belonen. Bij rust stond het 1-1.

De Graafschap vecht, neemt de leiding en houdt stand

Na de pauze leken de verhoudingen aanvankelijk anders dan die van de eerste 45 minuten. Het eerste gevaar kwam echter uit Den Haag. Na ruim een ​​kwartier voetballen gooide de oud-Superboer de bal richting de verre paal en vervolgens werd de bal hard geschoten. Joshua Smits redde de dag met een geweldige reflex.

Eén van de andere uitblinkers van Achterhoekse kant was Jesse Van De Haar. De aanvaller die vanavond op rechts speelde, zorgde voor veel kansen. Hij deed het ook na ongeveer 66 minuten voetbal. Nadat hij de bal zelf op het middenveld had teruggevonden, stak hij Tristan van Gilst diep en plaatste hem alleen voor doelman Kilian Nikièma. Van Gilst omcirkelde de achterpaal en schoot in het open doel. Helaas viel het op de paal.

De inmiddels naar links opgeschoven Van Gilst was kort na zijn grootste kans opnieuw een van de hoofdrolspelers in een Doetinchem-aanval. Hij sneed naar binnen en leverde een perfecte voorzet op Van De Haar. Hij kopte de bal goed en scoorde zijn vierde doelpunt van het seizoen.

In de slotfase was de thuisploeg duidelijk op zoek naar een gelijkspel. In het kwartier in Den Haag was Smits heel belangrijk met knappe reddingen. De Graafschap vocht hard en behaalde de welverdiende 1-2 overwinning.

Deze week wacht De Graafschap een dubbelaffiche met twee thuiswedstrijden. Op dinsdagmiddag 29 oktober om 21.00 uur beginnen de Achterhoekse Trots aan hun thuiswedstrijd van de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker tegen TOP Oss. Op vrijdagmiddag 1 november om 20.00 uur vindt in De Vijverberg de competitiewedstrijd tegen FC Dordrecht plaats.

ADO Den Haag – De Graafschap: 1-2

Scorers: 0-1 Río Hillén (12.). 1-1 Lee Bonis (23.). 1-2 Jesse Van De Haar (73.).