Maximale score bij PSV voor Noa Lang, maar ook twee dissonanten achter

Rian Rosendaal22 oktober 2024, 22:59

Laatste update: 22 oktober 2024, 23:36 uur

Het dappere PSV pakte dinsdagavond in de groepsfase van de Champions League een verdienstelijk punt tegen favoriet Paris Saint-Germain: 1-1. voetbal zone Zoals gebruikelijk beoordeelt hij de basisspelers van de Eindhovenaren met een cijfer.

Walter Benitez: 5.5

Mauro Junior: 4

De rechtsback van PSV had het vooral lastig tegen de snelle Bradley Barcola, die zijn verdediger op de linkerflank vaak inhaalde. Kort voor rust zag de PSV’er een gele kaart toen hij op de noodrem drukte. Na de pauze ging het iets beter, maar de nacht bleef lastig voor de PSV-vleugelverdediger.

Mauro junior Afbeelding

Ryan Flamenco: 6

Olivier Boscagli: 4,5

Alex Pastoor was tijdens de rust vernietigend over Boscagli. ”Hij blijft een man dekken die uiteindelijk niet eens de bal ontvangt. Daardoor moeten alle middenvelders van PSV naar hun zestiende rennen om de rust af te sluiten. Dit is slecht, dit kan simpelweg niet. “Het moet aan zijn, maar het loopt gewoon”, zei hij. Ziggo Sport.

Matteo-dammen: 6

Ismaël Saibari: 6

Malik Tillman: 6,5

Peter Bosz had een meer controlerende rol voor de Amerikaan in gedachten en Tillman voerde die redelijk goed uit, ondanks de druk die PSG uitoefende op de verdediging van PSV en hij meer een aanvaller was. De bijdrage van Tillman leverde PSV uiteindelijk een goed punt op in Parijs.

Malik TilmanAfbeelding

Guus tot: 5

Johan Bakayoko: 6

Luuk de Jong: 6

Noah Lang: 8

De linksbuiten was een van de weinige PSV’ers die voor rust voor dreiging zorgde in de PSG-helft. In de slotminuten van de eerste 45 minuten kwam Lang op voorsprong en scoorde vervolgens een ijskoud schot in de korte hoek: 0-1. Hij maakte opnieuw dezelfde handgebaren als afgelopen zaterdag na zijn doelpunt tegen AZ. Lang werd na rust vervangen door Peter Bosz.