Voorburgs Dagblad | ADO Den Haag kan Jong Ajax niet met tien man verslaan

Jong Ajax en ADO Den Haag, dat een uur lang met tien man speelde, scoorden maandagavond niet. Op De Toekomst eindigde de wedstrijd in 0-0. De ploeg van coach Darije Kalezic kwam de afgelopen weken in een stroomversnelling en boekte ruime overwinningen op TOP Oss en Roda JC. De Ajax-jonger zou de volgende op de lijst zijn, maar een rode kaart van Steven van der Sloot dwarsboomde de bezoekers. Door het vroege vertrek van de rechtsback moest ADO een uur lang met tien man spelen. De inwoners van Den Haag konden niet van Jong Ajax afkomen.

Helmond Sport blijft minimaal één dag bovenaan in de categorie Keukenkampioen. De ploeg van coach Kevin Hofland versloeg Roda JC met 2-1. Dit bracht Helmond Sport op 24 punten. FC Den Bosch komt dinsdag weer op gelijke hoogte als het wint van FC Volendam.

Lennerd Daneels zette Helmond Sport kort voor rust op voorsprong met een prachtig doelpunt. De Belg schoot een vrije trap vanaf zijn eigen helft over doelman Justin Treichel. In de 54e minuut was de stand weer gelijk. De Zweedse patriot Sejdiu haalde Tobias Pachonik ten val en versloeg daarna kalm doelman Wouter van der Steen. De beslissing viel in de 71e minuut dankzij een doelpunt van Justin Ogenia.

Excelsior staat momenteel tweede met 23 punten na de overwinning op Jong PSV: 1-3. De Rotterdammers kwamen in de 23e minuut op een 3-0-voorsprong op de Herdgang dankzij doelpunten van Noah Naujoks (2) en Seydou Fini. De ploeg van coach Ruben den Uil kende nooit problemen, al scoorde Jasper Uneken tien minuten voor tijd wel.

SC Cambuur behaalde de eerste thuisoverwinning van het seizoen door FC Eindhoven met 2-0 te verslaan. Remco Balk en Michael de Leeuw scoorden de doelpunten. Het was tevens de eerste overwinning in het gloednieuwe Kooi Stadion.