Futsal samenvatting: overwinning voor Stanga en Tutor

Stanga was de baas in Topklasse B Stompwijk’92 en Tutor was met een 2-0 te sterk voor FC Westland 2. In de Dames Eredivisie zijn geen wedstrijden gespeeld vanwege de interlands van het Nederlandse damesvoetbalelftal.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

1e divisie B

HBSS – FC Westland

FC Westland behaalde zijn eerste competitiezege dit seizoen. De ploeg van coach James Dhanai won met 4-7 na een 2-3-stand bij rust. En elders op deze site kunt u een verslag van deze wedstrijd bekijken.

zvv Den Haag – zvv Middelburg

zvv Den Haag leek eenvoudig te winnen van zvv Middelburg, totdat doelman Oussama Zayzaoui een rode kaart kreeg. Toen werd het even lastig. zvv Den Haag won met 5-3 op Sportcampus Zuiderpark en blijft leider van de 1e divisie B.

Eerste klasse B

Stanga – Stompwijk’92

Ondanks de goede start van Stanga (en volgens Joeri van der Salm van Stompwijk’92 “een slechte prestatie van Stompwijk’92”) kwam de ploeg van coach Lennart Luiten op voorsprong door een doelpunt van Dick van der Salm: 0-1. Stanga kon profiteren van het gebrek aan scherpte en de verwachtingsvolle houding van de bezoekers, waardoor de ruststand met 2-1 in het voordeel van de ploeg van coach Steven Poeran naar de rust ging.

Na het openingsfluit van Ridderkerk-scheidsrechter Erik Jan Groeneveld voor de tweede helft bleef het beeld van de wedstrijd hetzelfde. Stanga kwam zelfs op een 4-1 voorsprong. Stompwijk’92 gaf via Nick van den Bosch iets terug. Kort daarna moest Stompwijk’92 er 4-3 van maken, maar deze kans werd verkwanseld en er viel een doelpunt aan de overkant: 5-2. De slotminuten werden spannend met doelpunten van Nick van den Bosch en Mika Paulussen van Stompwijk’92. De andere doelpuntenmakers voor de thuisploeg waren Ashwan Rajbalsing, Ne Shawn Morris (beiden tweemaal) en Jabrane el Youssefi.

Docent – ​​FC Westland 2

Scheidsrechter Abderrahim Essaghir had eerder een klein probleempje in de Topsporthal X van de TU Delft, omdat zijn secretaris Geert Onderwater niet kwam opdagen. Gelukkig was Tutor-president Christian Oprea bereid deze taak op zich te nemen.

Beide ploegen deden niet onder voor elkaar en misten allebei de nodige kansen. In de tiende minuut schoot Kenji Flores (Tutor) tegen de paal. Nog geen minuut later werd Kadi el Mimoun neergehaald in het zesmetergebied, waarna scheidsrechter Abderrahim Essaghir slechts een strafschop kon toekennen aan FC Westland 2. Azzzeddine el Kadi nam de strafschop niet correct, waardoor de doelman van Tutor, José van Amson, stopte het schot. Beide ploegen kregen veel kansen om de score te openen, maar bij rust stond de stand 0-0.

Pas in de 33e minuut (achtste minuut van de tweede helft) passeerde Ingmar Boshuizen een voorzet vanaf rechts naar doelpuntenmaker Amran Ameen: 1-0. FC Westland deed er alles aan om de stand in evenwicht te brengen, maar het was Tutor die twee minuten voor tijd de wedstrijd afsloot dankzij Ingmar Boshuizen, die de stand verdubbelde: 2-0.

Eredivisie Dames

De eerste damesdivisie werd niet gespeeld omdat het Nederlandse damesvoetbalteam twee kwalificatiewedstrijden moest spelen voor het WK in Astana (Kazachstan). Doelvrouw Lisa Franken van ZVV Den Haag maakte deel uit van de selectie. In de eerste wedstrijd tegen thuisland won Nederland met 6-0. In de tweede wedstrijd speelde Nederland tegen Polen en verloor met 4-2, waardoor Nederland werd uitgeschakeld voor de eerste editie van het WK op de Filippijnen.