FC Utrecht Vrouwen aan de leiding na overwinning op ADO Den Haag

Zeer goede start voor FC Utrecht
In het eerste kwartier van de wedstrijd is het vooral de thuisploeg die de toon zet. In de veertiende minuut deed zich de eerste serieuze kans voor toen Nikita Tromp de bal vanaf links voorzet. Lotje de Keijzer is dicht bij de 0-1, maar verzuimt de bal binnen te schieten. Kort daarna is het Tromp zelf die op de rand van het Haagse zestienmetergebied weet te schieten, maar ADO-doelman Barbera Lorsheijd voorkomt met een knappe redding dat haar ploeg achterblijft.

Groot voordeel tijdens de rust
Na twintig minuten spelen neemt Tromp een corner vanaf de rechterkant van de lokale bevolking. Zodra de Haagse verdediging is vrijgespeeld, kan De Keijzer de bal weer inbrengen. De bal bleef hangen waardoor Gera op den Kelder kon scoren en FC Utrecht op een 1-0 voorsprong zette. Een paar minuten later geeft de bezoekende ploeg de bal simpelweg door aan De Keijzer, die zijn eigen treffer kiest en zonder problemen binnenschiet: 0-2. Na ruim een ​​half uur spelen is het De Keijzer die opnieuw de bal in handen heeft en snel zijn directe rivaal verslaat. Zijn centrum eindigt in Nurija van Schoonhoven, die de 4 markeertMijn Hij scoort het doelpunt van het seizoen en bezorgt FC Utrecht een 3-0-voorsprong. Vlak voor rust kan Tromp de score verder opvoeren, maar de aanvaller staat in een één-op-één-situatie tegenover doelman Lorsheijd.

Terugkeer ADO Den Haag
Na de pauze is het de bezoekende ploeg die pusht en twee kleine kansen weet te creëren. Na een uur spelen scoorden de bezoekers: na een fout van de Utrechtse verdediging kon Manon van Raay er 1-3 van maken. Kort daarna reageert FC Utrecht met een tegenaanval: Tromp wordt weggestuurd met een hoge bal en laat Lorsheijd kansloos met een trefzeker schot: 4-1. De wedstrijd lijkt beslist voor de ploeg van Linda Helbling, totdat Lobke Loonen de bal terugkrijgt en Femke Bastiaen met een krachtig schot in de bovenhoek kansloos laat: 4-2.

Spannende laatste fase
ADO Den Haag ruikt bloed en doet er alles aan om Utrecht met een goed resultaat te verlaten. Na meerdere keren in gevaar te zijn verschenen voor het doel van Bastiaen, was het in de 89eMijn Doelminuut: Floortje den Bol weet met een lage voorzet Loonen te bereiken en dat kan de stand op 4-3 brengen. Dit maakt FC Utrecht spannend. De thuisploeg wist echter in de slotfase stand te houden en zo de punten thuis te houden. Dankzij de 4-3 overwinning is de ploeg van Linda Helbling tevens koploper van de Azerion Women’s Eredivisie.

Koop je kaarten voor FC Utrecht Vrouwen – sc Heerenveen Vrouwen
Over twee weken staat de eerste serieuze test voor de ploeg van Linda Hebling op het programma, wanneer de wedstrijd tegen Twente wordt gespeeld. FC Utrecht keert terug naar thuisland en SC Heerenveen neemt het op tegen Sportcomplex Zoudenbalch. Kaarten voor die wedstrijd, op zondag 10 november om 12:15 uur, zijn nu verkrijgbaar via de ticketspagina.

FC Utrecht Vrouwen – ADO Den Haag Vrouwen (4-3)
20. Gera op den Kelder, 0-1
24. Lotje de Keijzer, 0-2
32. Nurija van Schoonhoven, 0-3
60. Manon van Raay, 1-3
62. Nikita Tromp, 1-4
77. Lobke Loonen, 2-4
89. Lobke Loonen, 3-4

Gele kaarten: Nurija van Schoonhoven (FC Utrecht), Danielle Noordermeer, Pleun Raaijmakers (ADO Den Haag)