Het gala-optreden belooft de vrouwen van ADO Den Haag

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat ADO Den Haag prospects Vrouwen de Houtrust-fans zaterdag verrukt met een doelpuntviering tegen FC Utrecht.

De druk in Den Haag is te groot

Na de mooie comeback tegen Ajax (3-3) begonnen de Haagse ploeg met veel enthousiasme aan de thuiswedstrijd tegen Domstedelingen. Nog voordat de achterblijvers hun plaats innamen, opende Brigitte Franken al vroeg de score. Nog geen tien minuten waren verstreken toen de man met de marker opnieuw in actie moest komen. Franken stuurde Iris Remmers op de rechtervleugel van het veld en de topscorer liet zich door niets of niemand tegenhouden op weg naar de 2-0. FC Utrecht probeerde zich met snelle tegenaanvallen te herstellen. De verdediging van Den Haag gaf daar echter geen greintje ruimte voor. De Utrechtse verdediging kreeg daarentegen extra tijd. Halverwege de eerste helft werd de druk te groot. Remmers onderschepte de bal, maakte los en vond met een perfecte lob de corner: 3-0. Het crisisoverleg van de stad hielp helemaal niet. Remmers slalomde door de linies en Franken maakte hem genadeloos af. Vijf minuten voor het rustfluit viel er nog een prijs binnen. Franken Remmers schoot opnieuw en maakte zijn hattrick binnen de paal af: 5-0.

Volharders beloond

Kort na rust wist FC Utrecht de spreekwoordelijke eer te redden. Na de nodige veranderingen liet de plaatselijke club dit niet meer toe. We wachten nog steeds op meer bezoeken in Den Haag. Victoria Boerboom mikte naast. Na een goede combinatie tussen Jill van den Ende en Floor Bol vond Fien Leijdekker de doelman. De ballon van Anne van Egmond raakte uit koers. Het doorzettingsvermogen werd beloond toen Bol in de laatste minuut de bal met een doelpunt neerlegde, eindstand: 6-1.

De O16-meisjes verdedigen krachtig hun leiderschapspositie

Na twee uitoverwinningen kwamen de meisjes van ADO Den Haag U16 op voorsprong tegen de jongens van Die Haghe U15 in Houtrust. Onder leiding van kleine generaal Sam van den Akker domineerde de thuisploeg de wedstrijd, maar creëerde voor rust te weinig kansen. De gasten vielen tweemaal aan met snelle tegenaanvallen. ADO Den Haag ging in de counter met een prachtige volley van Fenna van der Net (na een service van Annelieke Spijker verlengd door Van den Akker met een kopbal). Na de thee leek de partijleider snel orde op zaken te stellen. Isis Kolfoort schoof de bal van buiten het strafschopgebied naar de kruising. Anne Vrolijk rondde de rebound af na een schot van Dina Poeday. En na een steal van Babette van Dijk vond Vrolijk het strafschopgebied: 4-2. De wedstrijd leek voorbij, maar DIe Haghe profiteerde van enkele fouten achterin en scoorde een punt: 4 op 4. Langeafstandsraketten van Milou de Vreede en Van der Net waren tevergeefs.

Meisjes onder de 17 jaar zijn te sterk voor de Tweede Divisie

Op weg naar het kampioenschap van de Derde Klasse G speelden de U17-meisjes zaterdag in de achtste finales van het bekertoernooi tegen het team uit de Tweede Klasse, RKAVV. Op de Kastelenring in Leidschendam waren de Haagse meiden ook te groot voor deze concurrent: 6-0.

Redactioneel: Roeland Gelink
Foto’s: Mirjam Franken