Vrienden en familie van hockeyster Marleen Jochems kijken in het plaatselijke café naar haar olympische debuut

Ook in de kantine zitten veel leden van de familie Jochems. “Wie zou er niet trots op zijn een Olympische atleet in zijn familie te hebben?”, zei een oom. Ana, de zus van Jochem, denkt dat hij niet met lege handen terugkomt: “Wij komen alleen voor goud, wij gaan niet met zilver naar huis.”

Show

De Fransen hielden goed stand in de eerste helft, waardoor het tot het einde van de eerste helft duurde voordat Nederland voor het eerst scoorde.

Het echte spektakel zou pas na de pauze komen. Strafcornerspecialist Yibbi Janssen scoorde uit maar liefst drie corners, waardoor Oranje op een 4-1 voorsprong kwam. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een 6-2 overwinning.