Jens Toornstra scoort vanaf de middenlijn een absoluut werelddoelpunt in de oefenwedstrijd van FC Utrecht tegen RC Lens

FC Utrecht speelde zaterdag twee oefenwedstrijden tegen het Franse RC Lens op het Sportcomplex Zoudenbalch. De eerste werd gewonnen (2-1), de tweede werd verloren (4-5). Het mooiste moment van het tweeluik was ongetwijfeld een prachtige goal van Jens Toornstra.

De 35-jarige middenvelder deed het vlak voor rust. Utrecht heroverde de bal op eigen helft, waarna deze in handen van Toornstra belandde. Laatstgenoemde zag de doelman te ver van zijn doel en besloot het te proberen. Het paste perfect, want de bal ging erin.

Dat betekende 1-1, want eerder had Angelo Fulgini Lens met een krachtige kopbal op een 0-1-voorsprong gezet. Uiteindelijk won Utrecht de wedstrijd met 2-1, nadat Siebe Horemans in de tweede helft profiteerde van een vrije trap van Souffian El Karouani.

Nederlaag in de tweede game

Later die dag ontmoetten Utrecht en Lens elkaar opnieuw en die wedstrijd werd door de Fransen met 4-5 gewonnen. Domstedelingen kwam dankzij Anthony Descotte op een 1-0-voorsprong.

Echter, na Utrechtse verdedigingsfouten draaiden Stijn Spierings en Wesley Saïd de score om: 1-2. Met een knap afstandsschot van ruim twintig meter maakte Ivar Jenner er 2-2 van.

In de tweede helft bleven beide ploegen vrolijk scoren. Adrian Blake maakte er 3-2 van, Saïd maakte er 3-3 van, Rémy Labeau Lascary maakte er 3-4 uit een strafschop en Isac Lidberg scoorde met een kopbal de stand op 4-4. De eindstand was voor Tom Pouilly: 4-5.

Volgende week speelt Utrecht oefenwedstrijden tegen Venezia en Almere City FC. De eerste Eredivisie-wedstrijd voor de ploeg van trainer Ron Jans staat op zondag 11 augustus thuis tegen PEC Zwolle op het programma.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!