Luis Suárez pakt de overwinning na een FC Barcelona-achtige aanval van Inter Miami

Inter Miami is in de Leagues Cup goed begonnen in de nacht van zaterdag op zondag met 0-2 tegen het Mexicaanse Puebla. Lionel Messi bleef door blessures aan de kant. Zijn goede vriend Luis Suárez speelde wel en was voor het eerst in twee maanden succesvol voor de club uit Miami.

Messi, die onlangs met Argentinië de Copa América won, kampt met een enkelblessure. De 37-jarige superster keek toe vanaf de tribunes van het Chase Stadium in Fort Lauderdale. Messi zag zijn teamgenoot Matías Rojas negen minuten scoren in de wedstrijd tegen de Mexicanen.

Inter Miami, dat in eigen veld speelde maar officieel de bezoekende ploeg was, wist pas in de 72e minuut de minimale voorsprong uit te breiden. De gearriveerde Jordi Alba maakte een geweldige actie en ging vervolgens naast voor Suárez, die wel wist hoe gemakkelijk 0-2 scoren. De aanval deed denken aan FC Barcelona van Pep Guardiola.

Er volgde een VAR-beoordeling, maar uit beelden bleek dat Alba geen buitenspel stond toen hij speelde. Daardoor bleef de 0-2 voor Inter Miami staan. Puebla kon in het restant van de Leagues Cup-wedstrijd niets meer doen.

Het was het eerste doelpunt van Suárez in de Leagues Cup. De inmiddels 37-jarige aanvaller scoorde op 2 juni voor het laatst voor Inter Miami. Vervolgens speelde de veteraan in de Copa América met Uruguay, dat in de halve finales werd uitgeschakeld na een 0-1 nederlaag tegen Colombia. De Uruguayanen wonnen vervolgens de wedstrijd om de derde plaats.

Inter Miami vervolgt zondag 4 augustus de groepsfase van de Leagues Cup tegen het Mexicaanse Tigres. Drie weken later hervatten Messi en zijn gezelschap de Major League Soccer, op 25 augustus tegen FC Cincinnati.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!