ADO Den Haag valt erg klein in de laatste wedstrijd van het trainingskamp

ADO Den Haag sloot het trainingskamp in Zeeland af met een oefenwedstrijd tegen het Belgische KMSK Deinse, dat net als de Haagse bewoners in de tweede divisie speelt. De stand was 1-1, maar er had meer in gezeten voor de ploeg van Kalezic.

Tekst: Ton Beije | Foto’s: Aad van der Knaap

Weinig wijzigingen in de ploeg die woensdag nipt verloor van Zulte Waregem. Silvinho Esajas mocht centraal in de verdediging starten in de plaats van de opnieuw ongeschikte Daniël Granli. Hugo Wentges stond weer in doel in de plaats van Tim Coremans. Een oude bekende van de Belgische rivaal: Dhoraso Klas, die van zijn coach, de Argentijn Hernán Losada, starter mocht zijn in de basiself.

ADO Den Haag kende een goede start. In de eerste minuut ging de bal over de rechterkant van Steven van der Sloot over op Rafael Struick (die weer als spits mocht spelen), die Alex Schalk voor het doel probeerde te bereiken, maar laatstgenoemde slaagde er niet in. de bal om succesvol te zijn. Een minuut later waren de Haagse ploeg dicht bij het eerste doelpunt. Na een hoekschop van Daryl van Mieghem kopte Matteo Waem naast de verre paal.

Na die beginfase was er weinig krachtsverschil, al zat ADO Den Haag wellicht meer in het kamp van Deinze. Voor beide doelpunten was het echt niet gevaarlijk. Pas na een half uur kreeg ADO Den Haag een kans. Na slecht verdedigen van de Belgische ploeg nam Jari Vlak balbezit en schoot de bal vanaf de rand van het gebied net naast het doel van doelman Nacho Miras.

Deinze speelde fanatistisch en dat leverde de ploeg in korte tijd twee gele kaarten op. Guillaume de Schryver kreeg een gele kaart voor het vasthouden van Silvinho Esajas en Christophe Janssens werd behoorlijk boos op de scheidsrechter toen hij geen overtreding van Steven van Slooten toekende en kreeg ook de gele kaart. Met nog negen minuten te gaan probeerde Alex Schalk het met een diagonaal schot van afstand, maar de Deinze-doelman reageerde aandachtig op de schuiver. En aangezien de Belgen er niet gevaarlijk uitzagen, was het logische gevolg een 0-0 bij rust.

Coach Darij Kalezic voerde tijdens de rust geen wijzigingen door in zijn ploeg. Ook na de doelpuntenwisseling kende ADO Den Haag een goede start. Twee minuten later probeerde Joel Ideho het met een hoekschot, maar de bal verdween langs de kant van het doel. Kort daarna benutte Rafael Struick zijn kans, maar zijn schot was een makkelijk doelwit voor doelman Miras. In het eerste kwartier na rust gebeurde er verder weinig. Na een uur maakte de Fin van Bruin plaats voor Kürsad Sürmeli (die meteen Schalk verving) bij ADO Den Haag en kreeg Matteo Waem een ​​gele kaart na een overtreding op Tuur Dierckx. In Deinze verliet Dhoraso Klas het veld en werd ingehaald door Mamadou Kone.

In de 73e minuut kwam ADO Den Haag op voorsprong. Terwijl de ploeg van Kalezic in voorgaande oefenduels steeds als eerste op achterstand kwam, kopte Waem na een hoekschop van Daryl van Mieghem binnen op de tweede paal: 1-0. De vreugde was van korte duur, want een minuut later stond de stand 1-1. Een afstandsschot van doelman William Dutoit (invaller van Miras) verraste La Haag-doelman Hugo Wentges en de bal belandde in het net zonder dat iemand hem aanraakte. (“Voor Hugo is het vooral triest hoe zijn doelpunt tot stand komt”, zei Kalezic na afloop.)

Kort daarna kreeg ADO Den Haag echter een uitgelezen kans om weer op voorsprong te komen. Jari Vlak bereikte met een slimme crosspass Daryl van Mieghem, die alleen voor doelman Dutoit verscheen, maar de Belgische doelman redde met zijn voet ten koste van een hoekschop. In de slotfase volgen nog twee wijzigingen bij ADO Den Haag. Keanu Does van Matteo Waem en Lorenzo Maasland van Daryl van Mieghem.

De ploeg van De Residentie moest de wedstrijd alsnog met tien man uitspelen. Devyn Payne, die Ronny Boakye eerder in de wedstrijd had vervangen, mocht scheidsrechter Wolff in de laatste officiële minuut overladen met een rode kaart vanwege het af en toe verwarrende fluitsignaal van scheidsrechter Wolff voor het neerhalen van de doorgebroken Christophe Janssens. die ook een fout maakte op Payne. De Belgen deden niets met een vrije trap op een mooie plek, op de rand van de zestiende, vlak voor het Haagse doel. Thibaut van Acker schoot hoog. Zo werd het 1-1. ADO Den Haag heeft nog een trainingswedstrijd tegen rivaal Jong AZ.