ADO Den Haag sluit het trainingskamp af met een 1-1 gelijkspel tegen Deinze

Op de laatste dag van het trainingskamp in Zeeland kende de oefenwedstrijd tussen ADO Den Haag en KMSK Deinze geen winnaar. Beide ploegen bleven in evenwicht en de kansen waren lange tijd op één hand te tellen, maar het was Waem die in de 73e minuut met een krachtige kopbal de score opende. Kort daarna kwam Deinze dichtbij nadat het schot van de doelman via Wentges in het doel stuiterde. In de slotfase kreeg ADO Den Haag meerdere kansen op de 2-1, maar kwam niet tot scoren.

LR240727AB11497Voor de oefenwedstrijd tegen KMSK Deinze koos coach Darije Kalezic grotendeels dezelfde naam als afgelopen woensdag, toen zijn tegenstander Zulte Waregem was. In de verdediging waren er slechts twee wijzigingen: Wentges mocht onder de lat starten in de plaats van Coremans en Esajas verving de onfitte Granli in het centrum van de verdediging. Dhorasa Klas mocht starten voor het Belgische team. De middenvelder speelde de afgelopen drie seizoenen in Den Haag en sloot afgelopen zomer de deuren van het Bingoal Stadion achter zich.

LR240727AB11450

De Haagse inwoners begonnen fris en vol energie aan de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Belgische tweedeklasser. Drie minuten later leek Waem de score te openen met een kopbal, maar de poging van de centrale verdediger belandde in het zijnet. Hierna brak een fase aan waarin niet veel gebeurde. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en konden de verdediging van de ander niet breken. De volgende kans kwam een ​​half uur later, toen Vlak vanaf de tweede linie naast schoot. Tien minuten voor rust was het Schalk die doelman Miras voor het eerst op de proef stelde met een krachtig schot, dat de Belgische post van dichtbij met zijn handen voor elkaar kreeg.

LR240727AB11601

ADO Den Haag begon de tweede helft met dezelfde elf namen, waaraan de Haagse inwoners sterk begonnen. In de eerste vijf minuten waren er al twee kansen voor La Haag. Eerst was het Ideho die ternauwernood miste nadat hij de doelman uit een korte corner naderde en probeerde te passeren. Een minuut later probeerde Struick het wel, maar zijn poging was niet moeilijk genoeg voor de Belgische doelman.

LR240727AB11760

Na de pauze werd hetzelfde verhaal gerepeteerd als voor de pauze. Achterin hield ADO Den Haag de boel strak, al deed de Belgische ploeg hetzelfde. Het eerste doelpunt van de wedstrijd ontstond, niet geheel toevallig, uit een normale situatie. Waem, die in de beginfase al dicht bij een doelpunt was, kopte een perfect uitgevoerde hoekschop van Van Mieghem op de tweede paal. De voorsprong ging twee minuten geleden echter verloren door een speciaal doelpunt. Dutoit, die halverwege de tweede helft de plek onder de lat had ingenomen van Miras, nam een ​​afstandsschot en de bal viel bij een rebound achter Wentges. Enkele minuten later kon Van Mieghem zijn ploeg opnieuw op voorsprong zetten, oog in oog met Dutoit, maar de doelman redde een knappe redding met zijn voet.

In de finale gingen beide ploegen voor de overwinning en wellicht had ADO Den Haag een penalty moeten krijgen toen Ideho in de ronde van 32 werd uitgeschakeld. In de finale kreeg invaller Devyn Payne een rode kaart nadat hij een speler verhinderde naar voren te komen. Met één man minder hielden de Haagse ploegen in de resterende minuten weerstand en eindigde de vriendschappelijke wedstrijd in 1-1.