Overwinningen en nederlagen in een tweeluik vol doelpunten met RC Lens

De concurrentie in deze fictieve strijd is zaterdagmiddag hevig op Sportcomplex Zoudenbalch, maar Jens Toornstra beslist overtuigend in zijn voordeel: de Doelpunt van de Dag-clash. Vlak voor rust ziet de ervaren FC Utrecht-speler doelman Hervé Koffi in de eerste van twee trainingsduels ruim voor zijn doel. En dan maakt hij optimaal gebruik van balbezit, gewoon op zijn eigen helft. Een pareltje volgt, de gelijke stand is een feit: 1-1. Het is doorgaans een doel dat de komende dagen veel views zal krijgen op platforms als Instagram en TikTok.

Met succes omgedraaid
Siebe Horemans beslist de eerste van de twee wedstrijden tegen RC Lens in het voordeel van Utrecht. Na een hoekschop van Souffian El Karouani, met nog zo’n tien minuten te gaan, schiet de rechtsback even kalm als afgemeten wordt: 2-1. Dit wist min of meer het doelpunt van Angelo Fulgini in de eerste helft uit; FC Utrecht veranderde de stand van 0-1 tegen RC Lens naar 2-1.

Acute oefenspellen
Vrijwel onmiddellijk na het eerste spel begint het tweede spel. Bij de aftrap staan ​​totaal verschillende teams. Wat in het tweede spel niet anders is dan in het eerste: de intensiteit waarmee er gespeeld wordt. Hoog tempo, zware duels; aan de rand en soms zelfs iets erboven. Precies die oefenboten die bijna gelijk staan ​​aan competitief voetbal.

Descotte opent de score
FC Utrecht begint energiek aan de tweede wedstrijd: Anthony Descotte zet FC Domstad op voorsprong: 1-0. Maar nog voordat er een kwartier gespeeld is, hangt de vlag al anders: Stijn Spierings (1-1) en Wesley Saïd (1-2) troffen namens RC Lens raak. Halverwege is de score weer in evenwicht. Tien minuten voor rust scoorde Ivar Jenner een fraai doelpunt: hij schoot de bal van buiten het strafschopgebied in de bovenhoek: 2-2.

Gekke tweede helft
Nog een mooi doelpunt: de 3-2 van Adrian Blake, zo’n tien minuten na rust. Maar de aanwijzing die de Engelsman aan de inwoners van Utrecht geeft, verdwijnt snel. Wesley Saïd (3-3) en Rémy Labeau Lascary (strafschop, 3-4) laten de Fransen glimlachen. Isac Lidberg brengt de score opnieuw in evenwicht tijdens een gekke tweede helft (4-4), maar het laatste woord in deze doelpuntrijke middag is voor de bezoekers. Na een scrimmage geeft Tom Pouilly het laatste zetje aan de bal, en beslist zo de oefenwedstrijd in het voordeel van RC Lens: 4-5.

Volgende testcase: de thuisbasis van Venezia FC
Donderdag is de volgende test voor FC Utrecht. Dan bezoekt Venezia FC stadion Galgenwaard. De kaartverkoop voor dat oefenduel is inmiddels in volle gang. Kaarten zijn ONLINE en in de FC Utrecht Fanshop verkrijgbaar.

FC Utrecht – RC Lens 2-1 (1-1)
35. Angelo Fulgini 0-1
45. Jens Toornstra 1-1
80. Siebe Horemans 2-1

Gele kaarten: Jens Toornstra (FC Utrecht), Massadio Haidara, Jonathan Gradit (RC Lens).

Rode kaart: 25. Will Still (RC Lens-coach).