ADO Den Haag verslaat Quick Boys in oefenduel achter gesloten deuren

In een oefenwedstrijd achter gesloten deuren won ADO Den Haag dinsdagmiddag met 3-1 van Quick Boys in het Bingoal Stadion. Na iets meer dan een kwartier spelen stonden de Hagenaars al met 2-0 voor dankzij doelpunten van Lasse Vigen Christensen en Jerry Van Wolfgang. De wedstrijd, die weinig kansen kende, sleepte zich voort en eindigde in de 72e minuut.Mijn minuut zelfs 3-0 voor de thuisploeg via een eigen doelpunt. Nick Broekhuizen benutte vervolgens een penalty om de eindstand op 3-1 te brengen. Devyn Payne en Enoch George maakten hun onofficiële debuut.

ADO Den Haag arriveerde met een heel ander startend elftal dan in de laatste wedstrijd van de competitie. De achterhoede bestond uit Henri Koudossou, Gylermo Siereveld, Sky Heesen (U18) en Amir Absalem, Tim Coremans verdedigde het doel. Op het middenveld stonden Dhoraso Klas, LasseVigen Christensen en Sacha Komljenovic en vooraan stonden Pascal Struick, Malik Sellouki en Jerry Van Wolfgang. Bij ADO Den Haag zaten Payne en George voor het eerst in de wedstrijdselectie van het hoofdteam. De jonge aanvaller en verdediger speelt voor ADO Den Haag O21. Bij de Quick Boys zaten vijf oud-spelers van ADO Den Haag in de wedstrijdselectie: Reinders, Broekhuizen, Owusu, Fikkert en Erol.

Uitstekend begin

De wedstrijd begon voor de Hagenaars uitstekend, want na drie minuten lag de bal al in het net. Bij een hoekschop bleef de bal in het strafschopgebied steken en Christensen wist er wel raad mee. De middenvelder knalde de bal van dichtbij tegen het dak van het doel. Een paar minuten later arriveerden ook de gasten van Katwijk voor het eerst. Sem Van Duijn kreeg een schietkans, maar die werd geneutraliseerd door de Haagse verdediging. De volgende grote kans kwam ook voor de Katwijkers.

Na een klein kwartier spelen profiteerde Ravelino Junte van het balverlies en kon alleen doelman Coremans passeren. De dichte paal verliet echter op tijd zijn doel en hij kon het schot van de linksback afwenden. Terwijl de spelers uit de tweede divisie de eerste kansen verzilverden, was de thuisploeg succesvol. In de zeventiende minuut maakte Van Wolfgang de stand op 2-0. De aanvaller profiteerde van de rebound nadat Malik Sellouki de paal raakte. Het restant van de eerste helft creëerden beide ploegen geen grote kansen en ging ADO Den Haag met een voorsprong van twee doelpunten de rust in.

Tweede helft

Kalezic voerde tijdens de rust een wissel door. De coach schakelde Sofyan El Hannoudi in ten koste van doelpuntenmaker Van Wolfgang. Net als voor rust waren de kansen in de tweede helft schaars. Quick Boys had iets meer balbezit in een poging weer in de wedstrijd te komen, maar creëerde geen kansen. Sterker nog, een eigen doelpunt van Jesse Jesse Reinders maakte er 3-0 van in het voordeel van de lokale bevolking. Kort daarna kregen de Katwijkers alsnog het doelpunt waar ze naar op zoek waren. Nick Broekhuizen schoot onberispelijk vanaf elf meter. Nadat onze O21’s Devyn Payne en Enoch George hun onofficiële debuut mochten maken, schoot Christensen een bal nipt naast. Hierna konden veel knappe prestaties niet meer worden genoteerd en werd de eindstand 3 – 1.

Kenmerken

ADO Den Haag – Quick Boys: 3-1 (2 – 0)

Scoreverloop: 3e minuut 1 – 0 Christensen, 17e minuut 2 – 0 Van Wolfgang, 72e minuut 3 – 0 Reinders (red)’75e minuut 3 – 1 Broekhuizen (pen.)

Gele kaart : De beste (snelle jongens)

Scheidsrechter: Partij

Openbaar: 0

ADO Programmering Den Haag: Coremans (61. Nikiema); Koudossou, Siereveld, Heesen (76. Payne), Absalem; Klas (61. De Bruin), Vigen ©, Komljenovic (76. George); Struick (80. Boakye), Sellouki, Van Wolfgang (46. El Hannoudi)

Snelle installatie voor kinderen: Fikkert (76/Oskam), Owusu ©, Offerhaus (76/Heeringa), Meerstadt (667/Erol), Reinders; Franken, De Beste, Broekhuizen; Junte, Blommesteijn (67/Van Tol), S.Van Duijn (46/L.Van Duijn)