PSV oefent tweemaal tegen Paderborn; Lang, Driouech en de 15-jarige jongen minuten geleden

Noa Lang (PSV) in actie

Voetbal

PSV speelde twee trainingswedstrijden op rij tegen SC Paderborn. In de eerste 70 speelminuten op het warme trainingscomplex van de Duitsers wonnen de Duitsers met 1-2 dankzij doelpunten van Luuk de Jong en Guus Til.

De tweede wedstrijd, die eveneens 70 minuten duurde, eindigde in een 2-1 nederlaag.

Coach Peter Bosz koos voor een sterke opstelling voor de eerste oefenwedstrijd van de dag, met spelers die vorig seizoen regelmatig een basispositie bezetten. Opvallende namen in de basisopstelling waren de overgenomen Ryan Flamingo (overgeplaatst van FC Utrecht), de getalenteerde Tygo Land en de aanvaller Noa Lang.

Lang kampte maandenlang met blessures, maar is nu op de terugweg. Tegen Paderborn speelde hij alleen de eerste dertig minuten, maar kon hij uiteindelijk drie kwartier volmaken. Hij oogde fit en werd regelmatig bedreigd met dribbels en schoten.

Luuk de Jong heeft PSV op voorsprong gezet

Verschillende Nederlandse spelers speelden voor Paderborn, dat vorig seizoen zevende eindigde in de Duitse tweede divisie. Hengelo’s Pelle Boevink speelde een uitstekende wedstrijd in doel, maar oud-MVV-speler Koen Kostons kon in de aanval niet veel gevaar creëren.

Til maakte grote indruk op PSV: hij speelde in vrijwel elke aanval een belangrijke rol. Het eerste doelpunt van De Jong was een rebound uit een goed schot van Til, waarna de middenvelder in de tweede helft zelf scoorde. Oog in oog met doelman Boevink schoof Til routinematig de bal aan.

Kort voor tijd scoorde Paderborn, waardoor de eindstand van de eerste wedstrijd 1-2 werd.

Eerste doelpunt Drioüech

Later stonden PSV en Paderborn opnieuw tegenover elkaar, waarbij beide ploegen een compleet nieuw team opstelden. Dit betekende dat veel Eindhovense jeugdspelers de kans kregen, waaronder de 15-jarige Fabian Merién.

De voorhoede van Ricardo Pepi, Johan Bakayoko en Couhaib Driouech was de Premier League waardig en laatstgenoemde verscheen meteen. Driouech, die Excelsior verving, legde de bal na een halfuur in de hoek na een pass van Pepi.

Na rust liet het jeugdige PSV het spel ontglippen en kreeg twee tegentreffers tegen. Daardoor miste hij de tweede oefenwedstrijd (2-1).

Driouech krijgt lof voor zijn doelpunt Bakayoko (11)

De voorbereiding van PSV loopt ten einde. De Eindhovenaren spelen nog een paar oefenwedstrijden, onder meer tegen het Spaanse Valencia CF, voordat de eerste officiële wedstrijd op het programma staat op 4 augustus. PSV neemt het dan op tegen Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal.

Een week later begint PSV de competitie met een thuiswedstrijd tegen RKC.