NAC speelt in Hoeven gelijk tegen Excelsior Rotterdam

NAC was in de beginfase enigszins de dominante partij. Geen van beide teams creëerde grote kansen. Pas na twintig minuten spelen kregen we de eerste echte kans. Martin Koscelnik was een vingertop verwijderd na een goede voorzet van Manel Royo.

Het grootste gevaar van de eerste helft kwam van Manel Royo. De buitenspeler bereikte steeds de basislijn en lanceerde gevaarlijke voorzetten. Kort voor rust kregen zowel Koscelnik als Rached de kans om NAC op voorsprong te zetten. Ze missen allebei het beetje geluk dat nodig is om op het scorebord te verschijnen.

Kort na rust kwam Mostapha Rached dichtbij. De spits werd naast gestuurd en rende richting het doel van Calvin Raatsie. De doelman van de Rotterdammers werd uitgeroepen tot winnaar van het één-op-één duel door de bal licht aan te raken.

Na een uur spelen voerde Hoefkens tien wissels door. Tein Troost was de enige die nog overeind stond. Binnen de gelederen bevonden zich Van den Bergh, Valerius, Kemper, Kaied, Schoonbaert, Kostorz, Staring, Janošek, Balard en Ómarsson.

De wissels werden onmiddellijk van kracht. Na een fraaie actie van Kemper, die niet in een doelpunt eindigde. Het gebeurde iets later. Kostorz gaf ruim voorsprong op Ómarsson. De IJslander bleef kalm en schoof de bal in de lange hoek: 1-0!

Kostorz en Ómarsson waren op dreef. De aanvallers wisten elkaar gemakkelijk te vinden en zorgden voor veel gevaar. Het was altijd Kacper Kostorz die Ómarsson diende. NAC kreeg meerdere kansen om de score te verhogen, maar miste geluk bij het schot.

Aan de andere kant werd hij opnieuw geslagen. Bijna uit het niets maakte Mike van Duinen zijn ploeg gelijk. Zo eindigde de wedstrijd in 1-1.