Oefenvoetbal: ADO Den Haag ‘reserveploeg’ te sterk voor Quick Boys

ADO Den Haag speelde dinsdagmiddag een “privé” oefenwedstrijd tegen Quick Boys uit de Tweede Divisie in het Bingoal Stadion. De technische staf zette vooral spelers die minder minuten spelen tijdens de competitie in actie en gaf jonge spelers de kans zich te presenteren. Twee spelers debuteerden in het hoofdteam: Devyn Payne en Enoch George. Er stond in ieder geval een heel ander team op het veld dan afgelopen vrijdag tegen Willem II. ADO Den Haag won met 3-1.

Tekst: Ton Beije | Foto’s: Eric de Wit

Terwijl ADO Den Haag vrijdag al snel met 2-0 op achterstand kwam tegen Willem II, stonden de gastheren nu al na zestien minuten op een 2-0-voorsprong. Al in de tweede helft stond de stand op 3-0 en voormalig ADO Den Haag-speler Nick Broekhuizen bepaalde met een strafschop de stand op 3-1. Broekhuizen was niet de enige speler met een verleden in ADO Den Haag bij de Katwijkers. Jesse Reinders, Tyrone Owusu, Hadi Erol en doelman Timon Fikkert droegen in het verleden ook de ADO-trui.

ADO Den Haag kwam binnen drie minuten op voorsprong. Lasse Vigen, met aanvoerdersband, schoot van dichtbij op de ploeg: 1-0. Na dertien minuten leek Ravelino Junte te profiteren van een zachte pass terug in de Haagse verdediging, maar doelman Tim Coremans was van zijn doel weggegaan en redde met zijn voet ten koste van een hoekschop. Drie minuten later werd hij aan de andere kant bereikt. Malik Sellouki raakte de paal, maar uit de rebound kon Jerry van Wolfgang de bal in het lege doel afwerken: 2-0. In een bevroren stadion gebeurde er tot aan de rust niet veel.

Na rust bracht Kalezic spits Sofyan El Hannoudi in de plaats van Jerry van Wolfgang. Hannoui kwam bij de nationale ploeg omdat Houwaart wegens ziekte moest stoppen. De Quick Boys hadden vaak het initiatief en de ploeg van coach Thomas Duivenvoorden zocht naar de gelijkmaker. De Katwijkers werkten hard, maar wisten nauwelijks echte kansen te creëren. In plaats van weer in de wedstrijd te komen, stond Quick Boys met nog achttien minuten op de klok met 3-0 achter. Jesse Reinders had zoveel pech dat hij zijn eigen doelman Bram Oskam (die Timon Fikkert had vervangen) miste.

Dat eredoelpunt kwam alsnog voor de Katwijkers. Een kwartier voor tijd kopte Nick Broekhuizen alleen richting doelman Kilian Nikiema (hij had een uur tussen de palen gestaan ​​in de plaats van Tim Coremans) en werd aangevallen door de international van Burkina Faso. Scheidsrechter Niels Boel wees resoluut op de strafschop en Broekhuizen stuurde Nikiema zelf de verkeerde hoek in: 3-1. Kort voor tijd moest El Hannoudi geblesseerd het veld verlaten. Ook het laatste fluitsignaal klonk toen de stand 3-1 was. Op de tribune zat voormalig ADO Den Haag assistent-coach Dirk Heesen. Hij werkt momenteel in België en kon nu zijn zoon Sky Heesen in actie zien.