NAC versloeg FC Eindhoven met 3-0 in een oefenwedstrijd in Sint Willebrord

SINT WILLEBRORD – NAC versloeg FC Eindhoven met 3-0 op het rood-witte veld van sportpark Gagelrijzen.

In het eerste kwart van de wedstrijd hielden NAC en FC Eindhoven een goede balans. Bij vlagen kwamen beide ploegen snel van de grid, waarbij NAC veelvuldig gebruik maakte van de vleugels. Het duurde echter lang voordat de echt grote kansen werkelijkheid werden. Eén van de weinige prestaties was een slider die net naast het doel van Roy Kortsmit ging. Rond de dertig minuten zette spits Elías Már Ómarsson de thuisploeg op voorsprong door een goede steekbal van Rowan Besselink koel af te ronden: 1-0.

Enkele minuten later miste spits Mostapha Rached nipt toen hij binnenkopte na een sterke actie van Cherrion Valerius. Vlak voor rust kreeg NAC een strafschop toegekend na een handsbal van een verdediger van FC Eindhoven. De nieuw aangetekende Max Balard zette de penalty om en verdubbelde de voorsprong: 2-0. De eindstand ging naar Chakir Chouradi, die er uit de rebound 3-0 van maakte.

NAC moest het doen zonder de geblesseerden Jan Van den Bergh, Clint Leemans, Fredrik Oldrup Jensen en Roy Kuijpers.

Foto’s: Marcel van Dorst – EYE4images