ADO Den Haag speelt gelijk tegen Sparta Rotterdam

ADO Den Haag speelde zaterdagmiddag de derde oefenwedstrijd af. Het herdivisionistische team Sparta Rotterdam was gastheer op het Jonge Spartaan-complex in Middelharnis, op het Sportpark Spartacus. De wedstrijd stond geheel in het teken van het goede doel. De opbrengst van de receptie wordt gedoneerd aan de Stichting ALS Nederland. Fondsen wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en de daaraan gerelateerde ziekten PMA en PLS. De wedstrijd eindigde met een eindstand van 1 – 1, een stand die tijdens de rust al op het scorebord te lezen was. Vanaf de tweede helft verdienden de Hagenaars meer. In de aanloop naar vorig seizoen wonnen de Rotterdammers met 2-1 in Rijswijk.

Eerste helft

Vanaf de aftrap namen de Rotterdammers het initiatief. De Eredivisie-speler kreeg de eerste kans in de persoon van SaÏd Bakari, maar doelman Hugo Wentges reageerde goed op de poging. Amper een minuut later moest aanvoerder Kűrşad Sűrmeli vanwege een blessure de ploeg verlaten en werd hij vervangen door Finn de Bruin. Na ruim twintig minuten kreeg de Noor Tobias Lauritsen de mogelijkheid om er 1-0 van te maken, maar Wentges wist die opnieuw te ontwijken. Kort daarna, ongeveer een half uur, kwamen de kasteelbewoners op voorsprong (1 – 0), maar daarvoor was een fout van Wentges nodig. Sparta kon niet lang van het leiderschap genieten. Een prima vrije trap van Daryl van Mieghem leek raak te worden geschoten door Jort van der Sande, maar de bal verdween direct achter doelman Nick Olij (1 – 1). Met deze score kwam ook de rust.

2e helft

ouders feest

Na rust domineerde de ploeg van ADO Den Haag van KKD. Onder anderen Jari Vlak, Joël Ideho en Daryl van Mighem en invaller Mike Houwaart kregen kansen op de 1-2, maar de Rotterdamse doelman kwam meerdere keren goed tussenbeide. De Rotterdammers kregen vlak voor tijd een grote kans, maar invaller Kilian Nikiema wist die te voorkomen. De Hagenaars voerden met nog ruim een ​​kwartier te gaan talloze wijzigingen door, iets wat de Spartanen rond het uur al hadden gedaan.

Volgende wedstrijd

Aanstaande zaterdag (20 juli) komt de ploeg van coach Darije Kalezić weer in actie en de tegenstander is de Belg Patro Eisden, die eveneens in de tweede categorie speelt. Het is nog niet bekend waar deze wedstrijd gespeeld zal worden.