Dubbel succes voor Lineke Theeuwes

Algemeen
222 keer gelezen

DEURNE – Deurne synchroonzwemmer Lineke Theeuwes heeft de afgelopen twee weken uitzonderlijk goed gepresteerd op de Europese en Nederlandse masterkampioenschappen. Hij won in totaal vier medailles op de Europese kampioenschappen in Belgrado en zes medailles op de Nederlandse kampioenschappen in Heerenveen. Met haar team werd ze Europees en Nederlands kampioen.

Het European Masters Championship werd dit jaar van 28 juni tot en met 3 juli gehouden in Belgrado. Tijdens het EK won Lineke goud met het technische freestyle team, brons met het freestyle team en twee keer zilver met het technische en freestyle duo. Bovendien werd ze met haar twee solo’s zesde tussen een sterke internationale groep deelnemers. Drie dagen later vond in Heerenveen het Nederlands Masterkampioenschap plaats. Daar won hij zilver met het freestyleteam. De overige vijf behandelingen waren in Nederland zelfs goud waard.

De afgelopen jaren heeft Lineke met succes deelgenomen aan zowel binnen- als buitenlandse wedstrijden, maar nog nooit zo succesvol geweest als nu. Lineke zwemt sinds 2008 bij het PSV Synchroteam Eindhoven masters.