PSV begint de voorbereiding met een duidelijke nederlaag tegen Anderlecht – Voetbal International

PSV verloor zaterdagmiddag bij aanvang van de voorbereiding met duidelijke cijfers van Anderlecht. De grote Belgische club won met 0-3 in het winderige Eindhoven.

Trainer Peter Bosz koos aan het begin van de voorbereiding voor een mix van veteranen en talent. Voor rust kwamen Walter Benítez, Armando Obispo, Mauro Júnior, Luuk de Jong en Guus Til in actie. Na de pauze verschenen onder meer Joël Drommel, Olivier Boscagli, Hirving Lozano, Ismael Saibari en Jordan Teze. Bij afwezigheid van EK-deelnemers Jerdy Schouten en Joey Veerman kregen ook veel jonge talenten hun kans, waaronder Fabian Merién (15) en Manuel Bahaty (16).

In deze ongebruikelijke samenstelling creëerde PSV enkele kansen, maar het was Anderlecht die het meest bedreigend bleek. Vooral de snelle Francis Amuzu zorgde met zijn acties op de linkerkant regelmatig voor gevaar. Na een half uur profiteerde Nilson Angulo van de ruimte aan de rechterkant van de PSV-defensie. Direct na rust moest ook Drommel een doelpunt tegen krijgen. De invaller redde in één van zijn eerste acties een penalty, maar uit de rebound scoorde Luis Vázquez alsnog.

Ook PSV probeerde in de tweede helft iets terug te geven, maar zonder succes. Na een goede aanval schoot Saibari recht op Anderlecht-doelman Colin Coosemans en Isaac Babadi schoot naast. Aan de andere kant onderscheidde Drommel zich met enkele uitstekende reddingen, maar kreeg in de slotfase toch de 0-3 tegen van Tristan Degreef. Op zaterdag 13 juli is Club Brugge de volgende rivaal van PSV, die de week daarop op trainingskamp gaat in Duitsland.

PSV opstelling eerste deel: Benitez; Merién, Repressas, Obispo, Mauro Júnior; Ledezma, Til, Simons; Bahaty, De Jong, Van Duiven.

PSV opstelling tweede deel: dromer; Teze, Van de Blaak, Boscagli, Oppegard; Land, Saibari, Babadi; De Guzmán, Uneken, Lozano.