ADO Den Haag was in een traditioneel oefenduel met 0-9 te sterk voor Laakkwartier

ADO Den Haag wist de traditionele oefenwedstrijd tegen HVV Laakkwartier met 0-9 te winnen. In de eerste helft vielen zes doelpunten, waarna de bezoekers er na rust nog drie wisten te scoren.

Wentges keerde terug in actie in de eerste basisopstelling van het seizoen. De Haya-doelman speelde zijn eerste minuten sinds september vorig jaar, toen hij ernstig geblesseerd raakte. De basis bestond vooral uit bekende namen, maar ook de jeugdspelers Özen en Does kregen de kans zich te onderscheiden.

LR240706AB14758

ADO Den Haag kende een goede start en leek na de eerste tien minuten op weg naar een monsterzege. Iedere aanval leverde een doelpunt op, waardoor het na negen minuten spelen al 0-4 stond in het voordeel van de bezoekers. Vooral het doelpunt van De Bruin was heel mooi: de middenvelder sloeg de bal van ver tegen de touwen.

LR240706AB14776

Na de goede start nam de groengele storm wat af. Na een klein half uur spelen viel pas het vijfde doelpunt. Van Mieghem pakte een rebound nadat Ideho aanvankelijk doelman Arslan met een kopbal raakte. Voor rust scoorde Esajas met een sterk schot de zesde.

LR240706AB14843

In de tweede helft werden alle veldspelers gewisseld en mocht alleen Hugo Wentges blijven. Coach Darije Kalezic liet veel jeugdspelers minuten spelen. Alleen Wentges, Granli, Sürmeli, Vlak en Houwaart maakten vorig jaar minuten in de hoofdmacht. De verjongde aanval liet zich na zes minuten spelen horen. Na een goede voorzet van de Turkse jeugdinternational en debutant Özcan wist Dijkhuizen het zevende doelpunt voor Den Haag te scoren. Houwaart scoorde twintig minuten later ook nog een doelpunt. De eindstand ging naar Özder Özcan, die al lang op zoek was naar een doelpunt en die vijf minuten voor tijd binnen kreeg. Hiermee zegevierde ADO Den Haag met 0-9 en wacht komende woensdag de volgende voorbereidingswedstrijd. De ploeg van Westlands staat tegenover de ploeg van VV Naaldwijk.

LR240706AB29585

Kenmerken
HVV Laakkwartier – ADO Den Haag 0-9 (0-6)

Scoreverloop: 6. Van der Sande 0-1, 7. Schalk 0-2, 8. Ideho 0-3, 9. De Bruin 0-4, 28. Van Mieghem 0-5, 38. Esajas 0-6, 51. Dijkhuizen 0 -7, 70. Houwaart 0-8. 84. Ozcan 0-9

Scheidsrechter: Rob Wassink

HVV Laakkwartier opstelling: Arslan; Plugge, Martijn, Ibrahim, Ampiaw; Afriyie, Akkabi, Baaziz; Offerman, Willems, Muusers

ADO Programmering Den Haag 1Mijn half: Wenge; Geleden, Esaias, Waem, Özen; Vigen, De Bruin, Van der Sande; Van Mieghem, Schalk ©, Ideho

ADO Programmering Den Haag 2Mijn half: Wentges (60. Van de Riet); Payne, Granli, Heesen, Boakye; Sürmeli ©, Vlak, Karijowidjojo; Dijkhuizen (67. Maasland), Houwaart, Özcan