Brazilië verslaat Colombia ook niet en mist een groepszege

SANTA CLARA (ANP/RTR) – Ook Colombia bleef ongeslagen tegen Brazilië en stelde daarmee de overwinning in de Copa América-groep veilig. Door het 1-1 gelijkspel schoof Brazilië op als nummer 2, waardoor er een kwartfinale tegen Uruguay wacht. Colombia neemt het in de kwartfinale op tegen Panama.

Colombia is sinds maart 2022 in 26 wedstrijden op rij ongeslagen. De ploeg won de voorgaande tien wedstrijden, maar aan die streak kwam dinsdagavond in Santa Clara, Californië een einde.

De Braziliaanse spits Raphinha opende de score met een directe vrije trap. In de blessuretijd van de eerste helft zette Daniel Muñoz Mejía de Colombianen op voorsprong.

De Braziliaanse ster Vinicius Júnior kreeg in de beginfase al een gele kaart en daarom is hij geschorst voor de kwartfinales tegen Uruguay.

Costa Rica versloeg tegelijkertijd Paraguay, dat al was uitgeschakeld (2-1) en eindigde slechts 1 punt achter Brazilië. Hierdoor eindigde het toernooi ook voor Costa Rica.