Vernieuwd ADO Den Haag O21 verliest eerste wedstrijd tegen FC Eindhoven O21

Het vernieuwde ADO Den Haag O21, waarin zeven spelers de ploeg verlieten en maximaal tien nieuwe spelers verwelkomden, verloor hun eerste wedstrijd met 3-2 van FC Eindhoven O21.

Foto’s: Frans Leermakers

Onder stralende zon waren zo’n honderdvijftig mensen aanwezig in het Jan Louwers Stadion, waaronder twee fans van Birmingham City, die snel de grens over gingen om deze wedstrijd tussen de Euro Cup-wedstrijden van het Engelse team te bekijken.

De ploeg van Ervin Lee en Ronald Samson, beide coaches getekend voor één seizoen, begon goed aan de wedstrijd en wist al na tien minuten het eerste doelpunt te scoren. Aan de linkerkant was er mooie actie en een voorzet van Jarno Slootweg stuitte op de kopbal van Jaydavon Haas: 0-1.

Middelmatig

Hoewel de basiself grotendeels bestond uit spelers die vorig seizoen ook tot de nationale ploeg behoorden, was het spel matig en bij vlagen slordig. Nog voor rust wisten de blauwwitten de score te veranderen. Eerst was het aanvoerder Sam Sotens, die op de rand van buitenspel door mocht en de bal keurig over de uittredende Thijmen de Koning heen sloeg: 1-1. Nog geen tien minuten later strafte Quint Erkelens een misverstand in de Haagse verdediging genadeloos af: 2-1.

Vijf minuten voor rust kreeg ADO Den Haag O21 opnieuw een kans op de gelijkmaker na een snelle actie van Sky Heesen, die over het midden van het veld kwam en de bal doorgaf naar Lorenzo Maasland. Maasland wist de naamlijn goed te bereiken, maar zijn voorzet was voor Calvin Gustina en Jarno Slootweg te hard om te benutten.

Negen wissels

Bij rust wisselde ADO Den Haag O21 maar liefst negen spelers en begon de strijd met een gelijkspel. Het leverde al snel twee kansen op voor Danilson Geoffry. Bij de eerste mogelijkheid werd het schot gestopt door de Eindhovense doelman en bij de tweede wist verdediger Sotens de bal om te zetten in een hoekschop.

In de kwartfinales in Den Haag kregen de geelgroenen nog enkele kansen. Na een goede combinatie tussen Andrew Imade en Geoffry schoot Raelson Landim voor het doel. In plaats van meteen te schieten, koos de aanvaller voor een actie waarbij een verdediger op het laatste moment de bal wist te blokkeren.

tiker

In de 81e minuut viel het verdiende gelijkspel. Na een fraaie lage voorzet van Andrew Imade wist terugkerende Jaydavon Haas met een tikje zijn tweede doelpunt te scoren, waardoor de stand op 2-2 kwam. FC Eindhoven O21-coach Jan Poortvliet was hierdoor enorm van streek. De voormalig Nederlands international, die zes keer speelde tijdens het WK van 1978, stak zijn frustratie niet onder stoelen of banken en dat was duidelijk te horen in het stadion. Voor de lokale bevolking was het reden om nog verder te gaan en vier minuten later was het opnieuw Erkelens, die zag hoe een hard schot in de touwen belandde: 3-2.

De dienstdoende scheidsrechter Rik Gevers regisseerde een makkelijke wedstrijd waarin weinig gebeurde. Op zaterdag 6 juli komt ADO Den Haag O21 weer in actie, in een thuiswedstrijd in De Aftrap. De tegenstander is dan FC Dordrecht O21 en de wedstrijd begint om 15.00 uur.