Hockeyers nemen wraak op België in de Pro League | RTL Nieuws

Sport

Door het ANP·5 minuten geleden·Bewerkt: 4 minuten geleden

RTL Nieuws

De Nederlandse hockeyers namen in de Pro League revanche voor de nederlaag van afgelopen maandag tegen België (1-2). De ploeg van bondscoach Paul van Ass, die al de Pro League-titel veiligstelde, won vier dagen later met hetzelfde resultaat in Utrecht: 2-1.

Door een probleem met de sprinklerinstallatie begon de wedstrijd 45 minuten later. Na de actie op het Kampong-complex had Yibbi Jansen slechts zes minuten nodig om de score te openen met een strafcorner. De topscorer van het toernooi verdubbelde de voorsprong in de 27e minuut na opnieuw een effectieve strafcorner. Stéphanie Vanden Borre deed wat in het derde kwart, maar België kwam niet verder.

Oranje veroverde zaterdag al de titel. De ploeg had in de eerste dertien wedstrijden het maximale aantal punten behaald, maar verloor in de daaropvolgende wedstrijd al snel van België. Al speelde de ploeg op dat moment niet met de sterkste opstelling.

Nederland speelt zaterdag in Utrecht een laatste wedstrijd tegen Duitsland, tweede in het klassement. Het Nederlandse team bereidt zich voor op de Olympische Spelen in Parijs. Hockeyers verdedigen de Olympische titel in de Franse hoofdstad.