Trampolineschool Heerenveen wint 10 medailles tijdens Nationale Kampioenschappen Trampolinespringen Ahoy in Rotterdam

HEERENVEEN – Afgelopen weekend vonden de Nederlandse kampioenschappen trampolinespringen plaats in Rotterdam Ahoy.

Trampolineschool Heerenveen (TSH) wist zich met maar liefst 15 atleten te plaatsen voor het NK en keerde met 10 medailles huiswaarts, waaronder 4x goud, 2x zilver en 4x brons.

Goud voor TSH

TSH-springpaarden wonnen maar liefst 4 gouden medailles. In de Dames Senioren Eredivisie voerden Claudia de Graaf en Romana Schuring (TVIJ IJmuiden) een onberispelijke synchroonoefening uit en pakten het goud met maar liefst 45.650 punten.

Ook het gouden duo Mees Wink en Brent de Vries Eredivisie Junior Boys pakte goud (34.850). Het herenduo regeert voor het derde jaar op rij tijdens de Nationale Kampioenschappen Trampolinespringen in Rotterdam Ahoy.

De nieuwkomer Vera Krop 3Hij De Jeugd II Damesdivisie presteerde perfect en sprong naar goud met 28.850 punten. Vera Krop zit pas in haar eerste seizoen trampolinespringen en wist meteen de beste plek van Nederland te veroveren.

Quinten Verhoeven werd 2e bij de jongensHij De jongens van de Jeugddivisie I/II behaalden de eerste plaats met een fantastisch puntenresultaat (29.200).

Zilverschijfjes voor timing.

In de Eredivisie Junioren Meisjes sprongen Anoek Esschendal en Lieke van Vierzen (TVIJ IJmuiden) naar zilver met hun prachtige synchroonoefening (33.870). Voor mannen, in 2Hij De jongens uit de Jeugd Divisie I/II Hugo Wink en Quinten Verhoeven pakten zilver met een prachtige oefening (36.410).

bronzen

Maar liefst vier keer brons voor de TSH-springpaarden. In de eerste divisie,

Eredivisie Senioren Heren, Ruben Borger en Twan Rotgans van Gym XL Amersfoort Eredivisie Senioren behaalden een mooie derde plaats (25.450). Jong talent Mees Wink behaalde ook een bronzen medaille (47.490) in de Eredivisie Jeugd II/Junior Boys.

Maar ook de jongste TSH deelnemer Lieke Remmelts 3Hij De Pupil Girls-divisie behaalde de derde plaats met een mooie score van 27.550. Ook Ella Welling3Hij De Jeugd I Damesdivisie wist met een onberispelijke prestatie een bronzen medaille (27.500) te winnen en was daarmee een van de jongste in zijn categorie.

Bij de Senioren Dames behaalde Fenna Prak een 2eHij Helaas kan de categorie Senioren Dames zich niet plaatsen voor de finale. Ook Arthur Scharstuhl 2Hij De junioren/senioren herendivisie misten de finale vanwege een fout in hun selectieoefening. Robbin Vogel3Hij Jeugd Divisie II Meisjes, Hugo Wink 2Hij Jeugd I/II Jongens divisie en het synchroonkoppel Rixt Hoekstra en Noor de Leeuw 2Hij De Junior Girls-divisie verdiende een plek in de finale, maar kwam net buiten het podium.