Zaalvoetbal: de mannen van zvv Den Haag verslaan op overtuigende wijze het reserveteam van Be’79

De zvv Den Haag-mannen begonnen zo’n vijftien minuten later omdat de wedstrijd tussen de zvv Den Haag-vrouwen tegen Zeemacht nog uitgesteld was. Normaal gesproken had de ploeg van coach Jeroen Blommaert in de Sportcampus Zuiderpark moeten spelen, maar alle ruimtes werden gebruikt voor de NK hockeyhal en dus moesten ze verhuizen naar sporthal Hoge Veld.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

Het bestuur van de zvv Den Haag maakte vooraf bekend dat aanvoerder Morad Chalhi vanwege een blessure niet zou kunnen deelnemen. De wedstrijd van zvv Den Haag tegen het reserveteam van Be’79 begon qua doelpuntenmakers goed. In acht minuten werden maar liefst zes doelpunten gescoord. Mohamed El Osrouti scoorde twee doelpunten (1-0 en 2-1) en Mohammed Ouarraki scoorde ook twee doelpunten (3-2 en 4-2). In het midden Brahim Saoud (1-1) en x

Nadat Mohamed El Osrouti in de twaalfde minuut zijn derde doelpunt (5-2) scoorde, lag de doelpuntenproductie van de Residentie-ploeg even stil. In de loop van de eerste helft maakten Sallah Eddine Allach (5-3) en Hamza Annouri (5-4) de wedstrijd nog spannender.

In de tweede helft kwam de scoremachine van ZVV Den Haag weer op gang. In vier minuten scoorde de thuisploeg vier doelpunten. Djamel Boerstra (6-4 en 9-4), Mohamed El Osrouti (7-4) en Luthmarnick Maria (8-4) scoorden. De teleurstelling was dat Luthmarnick Maria vanwege een ernstige blessure van het veld moest worden gehaald. Hoe hard ZVV Den Haag ook probeerde, Be’79-doelman Derin Beshar hield de nul. In de laatste minuut zette Sallah Eddine Allach de eindstand op 9-5.

Dit resultaat (en de resultaten van de concurrenten) zorgt ervoor dat de Hagenaars van de tiende naar de zevende plaats stijgen, maar de nummer tien, Bristol Team uit Bergen op Zoom, met twee punten voorsprong hebben.