Ajax krijgt met een late gelijkmaker een harde klap tegen NEC

Ajax kon NEC niet verslaan (2-2). De Amsterdammers leken op weg naar de overwinning dankzij doelpunten van Brian Brobbey en Carlos Forbs. In het midden verschalkte Jorrel Hato zijn eigen doelman, waarna Rober González in de 95e minuut (!) gelijk maakte.

Steven Berghuis was niet fit tijdens de strijd tegen Bodø/Glimt en was afwezig tegen NEC. Zijn vervanger was de jonge Jaydon Banel, die zijn debuut maakte als starter. Dat vertrouwen heeft hij in de beginfase meteen terugbetaald. Een weddenschap van Banel werd door Brian Brobbey afgewezen en Ajax kwam op voorsprong

Het restant van de eerste helft kende weinig Amsterdamse hoogtepunten. De Nijmeegse ploeg kwam er gevaarlijk uit dankzij Calvin Verdonk en Sontje Hansen. In beide gevallen voorkwam doelman Diant Ramaj een mogelijk gelijkspel. Ajax kon geen grote kansen meer creëren tegen de stoere ploeg.

De tekst gaat verder onder de foto.

Niet voor niets kreeg de bezoekende ploeg de eerste grote kans van de tweede helft. Koki Ogawa kopte na een voorzet van Hansen naast het Ajax-doel. De Amsterdammers kregen eindelijk het verdiende gelijkspel. Helaas versloeg Jorrel Hato zijn eigen doelman en hielp hij NEC: 1-1. Ook Verdonk was dicht bij het volgende doelpunt. Ramaj stopte echter ternauwernood het fietsschot van de verdediger.

Ajax leek daarom genoegen te moeten nemen met een gelijkspel. Daar kwam verandering in dankzij snelle buitenspeler Carlos Forbs. Hij rondde een fraaie steekpass van Brian Brobbey af: 2-1. Ajax leek daarna richting de overwinning te gaan, totdat Rober González in de 95e minuut (!) de gelijkmaker scoorde.

Door het gelijkspel wordt het verschil met rivaal AZ vergroot tot drie punten voorsprong op de kraker van volgende week. De huidige nummer vier is op 27 februari vanaf 16.45 uur de concurrent. Doordeweeks speelt Ajax in de Conference League tegen Bodø/Glimt in Noorwegen.

Ajax-opstelling: Ramaj; Gooijer, Rensch, Sutalo, Hato; Tahirovic (Van den Boomen/65), Henderson, Taylor (Martha/65); Hlynsson, Brobbey (Rijkhoff/91), Banel (Forbs/57)