WB Neumünster | Emmelie Scholtens en Indian Rock winnen met nieuw persoonlijk record

In de Grand Prix waren de verschillen tussen de top vier minimaal en in de kür waren Emmelie Scholtens en Patrik Kittel zeer gelijkwaardig. Vier van de vijf juryleden plaatsten Emmelie Scholtens aan de leiding met haar KWPN-hengst Indian Rock (zoon van Acache). Gisteren won hij al de Grand Prix en won hij de kür op muziek met een nieuw persoonlijk record van 81,57%. Patrik Kittel eindigde op de tweede plaats met 81,15%.

Hoogtepunten van de Indian Rock freestyle waren wederom de grote appuyements, piaffe en passage. Ook liet de hengst onberispelijke sets en prachtige korte pirouettes zien. De scores van Scholtens en Kittel lagen heel dicht bij elkaar. Het podium werd gecompleteerd door Matthias Alexander Rath. De Duitser reed zijn beste paard Destacado FRH (v. Desperados) met 80,43%. Marieke van der Putten eindigde als negende in de Grand Prix met Tørveslettens Titanium RS2 NOP (v. Totilas). In de freestyle steeg het team naar de zevende plaats met 80,43%.

Volgende week vindt in Göteborg de voorlaatste dressuurwedstrijd van het WK plaats. De laatste wedstrijd wordt gehouden tijdens de Dutch Masters – Indoor Brabant in ‘s Hertogenbosch. De finale zal medio april in Riyad plaatsvinden.