Ajax-vrouwen en veelbelovend team bereiken kwartfinales…

Ajax Vrouwen en Jong Ajax Vrouwen hebben zaterdag de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker bereikt. De onder-23 ploeg was met 3-0 te sterk voor Telstar, die in dezelfde competitie speelt als de hoofdploeg. Ajax Vrouwen wonnen maar liefst met 9-0 van het amateurteam van FC Eindhoven.

De jonge Ajax Vrouwen speelden thuis, waar de stand lange tijd 0-0 bleef. Na iets meer dan een uur spelen scoorde Jong Ajax. Mirte van Koppen opende de score en bracht Telstar in de problemen. In de 79e minuut werden de problemen nog groter: Danique Tolhoek maakte er 0-2 van.

De Zeeuwse aanvaller stond eerder deze maand namens de hoofdmacht van Ajax ook op doel tegen Telstar en deed de Witte Leeuwinnen zaterdag opnieuw pijn. Lina Touzani scoorde vlak voor tijd de 3-0, waardoor het Ajax-vrouwentalent door kan naar de kwartfinales.

Ajax-vrouwen verslaan FC Eindhoven AV

Ajax Vrouwen kende een rustige middag op bezoek in Eindhoven. Twintig minuten na de wedstrijd werd de betovering verbroken. Direct daarna opende Quinty Sabajo de score. Dankzij Jonna van de Velde en Tiny Hoekstra stonden de bezoekers voor rust met 0-3 voor. Na een uurtje spelen ging alles heel snel.

Nadine Noordam maakte er 0-4 van, waarna Klonia-speler Daliyah tien minuten later ook scoorde. Daarna was het de beurt aan Romée Leuchter om het zesde doelpunt van Ajax Vrouwen te scoren. Noordam scoorde vervolgens zijn tweede doelpunt van de middag en drie minuten later deed Sabajo hetzelfde. Bente Jansen scoorde in de 78e minuut de 0-9.

Ajax Vrouwen kreeg in blessuretijd de mogelijkheid om het tiende doelpunt te maken. De ploeg van coach Suzanne Bakker kreeg een penalty toegekend, maar die werd gered door doelman Jade Adan.