Ajax O18 boekt monsterlijke overwinning op Willem II O18; Ajax O17 verliest thuis

Dit is het live thema van de Ajax-jeugdwedstrijden op zaterdag 17 februari. Ajax O18 won op bezoek bij Willem II O18 met maar liefst 0-7, terwijl Ajax O17 op het Sportpark op de Toekomst na een razendsnelle achterstand verloor van de teamgenoten van ADO Den Haag. Het werd 2-4. Ajax O15 won een uitwedstrijd tegen AZ O15 met 0-1 en Ajax O16 schoof na een eindstand van 1-1 en strafschoppen door naar de beker tegen PEC Zwolle O16.

voeten | Ajax O17 – ADO Den Haag O17 (2-4)

Ajax O17 verloor zaterdagmiddag met 2-4 van teamgenoten van ADO Den Haag. De Amsterdamse talenten kwamen op een 0-3 achterstand terecht, zij wisten nog terug te komen van een 2-3 achterstand, maar uiteindelijk gingen de drie punten naar de bezoekers. Emre Ünüvar scoorde beide doelpunten voor de thuisploeg.

De bezoekers scoorden snel. Binnen een minuut kwam ADO Den Haag O17 op voorsprong na een rebound. Een paar minuten later waren ze eveneens dicht bij de 0-2, maar een kopbal belandde op de lat. Ajax O17 zocht via Younes Elias Mechrouch, Sanyika Puljhun en Janairo Concincion naar de gelijkmaker, maar na een kleine twintig minuten scoorden de bezoekers alsnog.

Ook het restant van de eerste helft domineerde ADO Den Haag O17 in Amsterdam. In de dertig minuten viel het derde bezoekersdoelpunt na een knappe tik-taka-aanval. Ajax O17 kon in de eerste helft nauwelijks iets bereiken en de thuisploeg raakte ver achterop.

Na enkele minuten van de tweede helft maakte Ajax O17 er 1-3 van. Ünüvar kon de bal koppen na een goede bal van Puljhun. De lokale bevolking zocht de aansluitingstreffer op en kreeg de laatste kans vanaf elf meter. Ünüvar ging achter de bal staan ​​en prikte hem halverwege overtuigend in de rechterhoek voor hem. In de 62e minuut dachten de Amsterdamse talenten de gelijkmaker te hebben gemaakt, maar een doelpunt van Sean Steur werd afgekeurd wegens buitenspel.

In het restant van de wedstrijd zocht Ajax O17 naar de gelijkmaker. Er ontstonden kansen voor Steur en Jonas Veltman, maar beiden slaagden er niet in het net te vinden. In de tweede minuut van de blessuretijd schoot Ünüvar tegen de paal, maar het was niet voor de Amsterdammers. In de absolute slotfase kwam ADO Den Haag O17 met 2-4 op voorsprong, nadat de bezoekende nummer tien de ruimte wist te benutten en niet faalde in oog in oog met de Ajax-doelman Valentijn van der Velde. .

Opstelling Ajax O17:

Van der Velde; Puljhun (65′ Veltman), Beekman, Amour, Oldenstam (81′ Enoh); De koning, Messori, steur; Concinción (46′ Luijer), Ünüvar, Mechrouh (65′ Pereira da Gama).

Vervangingen Ajax O17:

El Hani, Enoh, Luijer, Pereira da Gama, Veltman.

voeten | Willem II O18 – Ajax O18 (0-7)

Ajax O18 nam het in Tilburg met gemak op tegen de teamgenoten van Willem II. In Brabant bleek Ajax O18 veruit de betere ploeg en stond voor rust met 0-2 voor. In de tweede helft behaalden de Amsterdammers dankzij invallers Shedrach Ebite en Kayden Wolff een monsterlijke overwinning: 0-7.

In de vijfde minuut opende Don-Angelo Konadu de score voor de Amsterdammers. Rayane Bounida gooide de bal vakkundig over de barrière en na een goede run kon de spits de bal opvangen en in het doel schieten. Na ruim tien minuten kreeg Skye Vink, oog in oog met de doelman, de mogelijkheid de voorsprong uit te breiden, maar haar schot werd gestopt door de doelman.

Na kansen van Vink, Bounida en Lucas Jetten om er 0-2 van te maken, was het uiteindelijk Bounida die enkele minuten voor rust de 0-2 wist te maken voor Ajax O18. Hij wist zijn goede prestatie in de eerste helft te belonen met een doelpunt. De Belg schoot een vrije trap vanaf zo’n twintig meter briljant in de linkerbovenhoek. In het eerste bedrijf kende Ajax O18 geen problemen en ging met een comfortabele 0-2 voorsprong naar de kleedkamer.

Na rust moest Willem II O18 zich noodgedwongen verder terugtrekken op de eigen helft, maar Ajax O18 werd in de slotfase onzorgvuldig. In minuut 57 stond het 0-3. Jan Faberski dribbelde en schoot gecontroleerd in de hoek. Even later werd het schot van de Pool geblokt door een verdediger. Ajax combineerde vrolijk, maar opnieuw wist Vink na een goede aanval niet te scoren. Zijn poging mislukte.

Een paar minuten later werd Vink vervangen door Ebite en laatstgenoemde deed in tien seconden wat zijn teamgenoot niet deed: scoren. Na een hoge vrije trap bereikte Ebite de bal vóór de doelman van Willem II en kopte tegen de touwen: 0-4. Een kwartier later demonstreerde Ebite opnieuw zijn waarde door oog in oog met de doelman zijn tweede van de middag te scoren: 0-5.

Ook in de extra tijd bleef Ajax doorgaan en scoorde zelfs nog twee doelpunten. Eerst stuurde Damian van der Vaart zijn teamgenoot Wolff op pad. De aanvaller wist twee tegenstanders te overwinnen en hard toe te slaan. Een minuut later kreeg Wolf zelf opnieuw een scoringskans. De invaller omsingelde de doelman en schoof de bal in een leeg doel: 0-7. Dit bleek het eindresultaat te zijn.

Opstelling Ajax O18:

T. Stanford; Elzen (62′ Van de Pavert), Ugwu, Janse, Jetten (62′ Appiah); Verkuijl, Vink (73′ Ebite), Peters (62′ Van der Vaart); Faberski, Konadu (68′ Wolff), Bounida.

Ajax O18 Wissels:

Schreuder, Van de Pavert, Appiah, Johnson, Van der Vaart, Wolff, Ebite.

Bijzonderheden:

– Don O’Niel kent een goed seizoen bij Ajax O18. Lees meer over hem in de nieuwe kweekvijver!

0-1 Tim de Koning (79′)

voeten | PEC Zwolle O16 – Ajax O16 (1-1, 2-4 ns)

Opstelling Ajax O16:

Ajax O16 Wissels:

Doelen:

1-0 PEC Zwolle O16 (23′)
1-1 Thijmen Römers (49′)

– Van Ajax’ kant waren Levi Acheampong, Thijmen Romers, Sesynijo Tilborg en Leroy Fränkel succesvol in de penalty shootout en werden de Amsterdamse talenten van de stip geruimd.