FC Den Bosch is kansloos tegen ADO Den Haag

Een vroege carnavalszondag in Den Haag eindigde met een nederlaag voor FC Den Bosch. In een wedstrijd waarin de thuisploeg vaak dominant was, verloren ze met 3-0.

Twee wijzigingen in de basiself ten opzichte van de wedstrijd tegen Helmond Sport. Salah-Eddine Oulad M’hand startte in de basisopstelling in de plaats van Shalva Ogbaidze. Mees Laros mocht voor het eerst in zijn carrière aan de aftrap starten. Dit ging ten koste van Tomas Kalinauskas.

Het duurde niet lang voordat beide teams voor het eerst voor elkaars doel stonden. ADO Den Haag kreeg na ongeveer 5 minuten de eerste kans. Een voorzet voor Jort van der Sande kon op de tweede paal van de voormalig Den Bosch-er niet worden afgemaakt. Aan de andere kant werd Kacper Kostorz diep gestuurd. De spits viel terug en speelde tegen Oulad M’hand. Hij maakte een uithaal, maar zijn schot werd geblokt.

Na ruim een ​​kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong. Een zijdelingse vrije trap ging naast Jari Vlak. De middenvelder stormde naar voren en schoot vanaf zo’n 25 meter afstand raak in de benedenhoek. 1-0.

ADO bleef in de eerste helft domineren. De ploeg zocht naar een manier om op te schuiven, creëerde met enige regelmaat iets voor het doel en FC Den Bosch probeerde beetje bij beetje in de tegenaanval te komen. Dit gebeurde vooral via lange ballen naar Kostorz.

Kort voor het halfuur kreeg ADO de grootste kans tot nu toe. Henk Veerman ving Luke Mbete in het strafschopgebied en dwong hem de bal terug te geven. Op de rand van de 16e minuut bereikte hij Jort van der Sande, die de bal met de binnenkant van zijn voet in de handen van Hegyi plaatste.

In de 34e minuut moest Hegyi zich uitstrekken. Justin Ché sloeg hard raak met een volley vanaf zo’n 30 meter afstand. De bal ging met hoge snelheid richting het kruispunt, maar met een intelligente reactie hield Krisztián Hegyi zijn doel schoon. FC Den Bosch had het in de eerste helft lastig tegen Hagenezen.

Het patroon van de wedstrijd bleef in de tweede helft hetzelfde. ADO Den Haag keek aanvallend, FC Den Bosch probeerde de bal onder controle te houden. Enkele kleine kansen, waaronder afstandsschoten van Justin Ché, leverden geen doelpunt op. Na 65 minuten verdubbelde ADO de voorsprong. Een hoekschop van Van Mieghem werd door Henk Veerman tegen de touwen gekopt. 2-0.

Even later leek ADO er zelfs 3-0 van te maken. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd op het hoofd van Waem geplaatst. Hij kopte richting de verre paal, maar zijn schot raakte de binnenkant van de paal. Joel Ideho leek te profiteren van de rebound, maar een wonderbaarlijke redding van Hegyi voorkwam het derde doelpunt van Den Haag. De volgende minuut was het Luke Mbete die de redding maakte. Een hard schot dat met veel moeite werd gestopt door de middenverdediger, die zijn hele lichaam in de baan van het schot gooide.

Een kwartier voor tijd was FC Den Bosch dicht bij de gelijkmaker. Jaron Vicario kwam binnen en liet met een aantal goede moves ruimte voor een schot. Het linkerbeen maakte een krachtige beweging, maar raakte de lat.

Het spel leek te vervagen. FC Den Bosch kon geen slotoffensief meer lanceren en ADO maakte de wedstrijd af. In blessuretijd maakte Koudossou de eindstand op 3-0. De invaller vuurde een snelle tegenaanval af achter doelman Hegyi.

Dit betekent dat FC Den Bosch voor het eerst in de derde helft verliest. Vrijdagavond staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan is Jong AZ de rivaal op eigen veld. Tot dan!

ADO Den Haag: Marsman, Asante, Waem, Van Hintum (75. Koudossou), Surmeli, Van Mieghem (75. Van Wolfgang), Veerman, Van der Sande, Ideho (69. Schalk), Ché (84. Derijck), Vlak

FC Den Bosch: Hegyi, Mbete, Oulad M’hand (60. Ogbaidze), De Groot, Van Grunsven, Vicario, Mulders (84. Barglan), Maas (60. Kalinauskas), Henning (84. Leijten), Laros (60 .Kotzebue), Kostorz

Begin de dag met het nieuws uit uw gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en registreer.