Koploper Willem II verslaat ADO Den Haag in de hoofdwedstrijd | RTL Nieuws

Koploper Willem II wist tegen ADO Den Haag de belangrijkste wedstrijd in de eerste divisie te winnen. De Tilburgers maakten in de eerste helft het verschil in eigen stadion met twee doelpunten: 2-1.

Door de overwinning vergrootte Willem II de afstand met zijn achtervolger ADO naar 8 punten. Roda JC versloeg FC Emmen met 3-2 en pakte de tweede plaats van ADO. De ploeg van coach Bas Sibum scoorde in de extra tijd twee doelpunten en staat 7 punten achter op Willem II.

Ringo Meerveld opende in de elfde minuut de score voor Willem II. Na een succesvolle dribbel vanaf links en slecht verdedigen door de ADO-defensie schoot Meerveld de bal in de verre hoek. Vijf minuten later scoorde Jesse Bosch van afstand. Kort daarna voorkwam ADO-doelman Nick Marsman het tweede doelpunt van Meerveld.

Na de pauze werd het spannend dankzij een laat doelpunt van de teruggekeerde Timothy Derijck bij ADO. Willem II vocht om te overleven in de rust en komt steeds dichter bij promotie naar de Eredivisie. De twee teams met de beste resultaten promoveren rechtstreeks.