ADO Den Haag kan het zwakke eerste kwartier in Tilburg tegen Willem II niet overwinnen

Vrijdagmiddag ging ADO Den Haag op bezoek bij koploper Willem II. Het puntenverschil bedroeg voorheen vijf punten. Na de makkelijke overwinning van afgelopen zondag op FC Den Bosch was de tegenstander nu een andere ploeg uit Brabant. In het thuisduel van begin december verspeelden de Haagse ploegen vlak voor tijd een 1-0-voorsprong en moesten genoegen nemen met een 1-1-gelijkspel. Nu betaalden de bezoekers in het Koning Willem II Stadion in Tilburg de prijs voor een uiterst zwakke start. In ruim een ​​kwartier tijd verloren de Hagenaars met 2 – 0. Vier minuten voor tijd deed Timothy Derijck nog iets voor de bezoekers (2 – 1).

Aanvankelijk tekort van 2 – 0

In het Koning Willem II-stadion was de eerste tien minuten weinig te beleven. Maar nog meer in de vijf minuten die zouden volgen. Na een snelle aanval op links belandde de bal in de handen van Ringo Meerveld, die te veel vrijheid kreeg van Justin Che en vervolgens doelman Nick Marsman kansloos liet met een laag schot van rechts (1 – 0).
Vijf minuten later kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong met 2-0 dankzij Jesse Bosch, die de volledige vrijheid had voor het Haagse doel en met een strak schot het tweede doelpunt van Tilburg kon scoren (2-0).

Veel balbezit door La Haag

In het restant van de eerste helft had de ploeg van coach Darije Kalezić veel balbezit, maar echte kansen kwamen er niet uit. De thuisploeg leek prima in orde en de man van 1 – 0 Meerveld slaagde er in de 25e minuut niet in om het derde doelpunt van Tilburg te scoren in een één-op-één met Marsman. Zo’n tien minuten later ging een kopbal van de Tilburgers in Den Haag over het doel en had de ruststand met gemak 3/4 – 0 op het scorebord kunnen staan.

2e helft

Met Timothy Derijck voor Che, die een slechte dag had, en Jeffry van Wolfgang, die starter Alex Schalk verving (voor de geblesseerde Joel Ideho), begonnen de Hagenaars aan de tweede helft. De bezoekers bouwden een enorme controle over het veld op wat enkele kansen opleverde, maar de geluksfactor was niet bepaald in het voordeel van de bezoekers. De schoten van onder meer invaller Silvinho Esajas en Daryl van Mieghem verdienden meer geluk, maar de gelijkmaker bleef uit. Slechts vier minuten voor tijd was het Derijck die er 2-1 van maakte na een kopbal van Van Mieghem. In de zes minuten extra tijd was de gelijke stand meerdere malen nipt, maar uiteindelijk gebeurde dat niet. Met deze overwinning heeft Willem II een belangrijke stap gezet op het gebied van het kampioenschap.

Strijd om de tweede plaats

Roda JC, die in de verlenging thuis met 3-2 won van FC Emmen, staat weer op de tweede plaats, met ADO één punt achterstand.

Kenmerken

Willem II – ADO Den Haag : 2 – 1. (2 – 0)

Scoreverloop: Minuut 11 1 – 0 Meerveld, Minuut 16 2 – 0 Bosch, Minuut 86 2 – 1 Derijck

Gele kaarten: Behounek (Willem II), Asante, vdSande, S.Esajas ADO Den Haag)

Scheidsrechter: Alex Bos

Openbaar : 13.888

De opstelling van Willem II : Smits, Schouten, Sigurgeirsson (89/Vermeulen), Verreth, Doodeman (89/Nizet), Hilterman (76/Razak), Meerveld, Oosting (62/Bokila),Behounek, Bosch, St.Jago

ADO Programmering Den Haag : Marsman, Waem, Asante (75/S.Esajas), v.Hintum (75/Sellouki), Che (46/Derijck),Vlak (74/Christensen), vdSande, Surmeli, rogue (46/v.Wolfgang), Veerman, tegen Mieghem

Redactie:Rob Blankenstein
foto’s: ADOFans.nl