Beker: Feyenoordvrouwen verslaan ADO Den Haag uit een strafschop

In een heuse bekerthriller in het Bingoalstadion slaagde ADO Den Haag Vrouwen er niet in om door te gaan naar de volgende ronde. De Haagse ploeg staat bekend als bekervechter, maar na de 1-1 in de reguliere speeltijd vielen er in de verlenging geen doelpunten en maakte ADO Den Haag Vrouwen alsnog een fout in de penalty shootout.

Tekst: Ton Beije | Foto’s: Franca Dobbe

ADO Den Haag Vrouwen had de overhand en kreeg aanvankelijk de beste kansen om op voorsprong te komen. Dat lukte echter niet in het eerste bedrijf. Ook Feyenoord kreeg kansen, maar doelman Barbara Lorsheyd, eveneens opgenomen in de selectie van Oranje Leeuwinnen, hield haar doel vrij.

In de tweede helft bleven beide ploegen gelijk. Feyenoord kwam echter al na een uur op voorsprong dankzij een doelpunt van Jada Conijnberg: 0-1. De Feyenoordvrouwen dachten zich al te hebben geplaatst voor de volgende ronde, maar voor ADO Den Haag stond de duivel achter hen. De thuisploeg hield stand in de laatste minuut. Daniëlle Noordermeer wist na een goed genomen vrije trap het doel van Feyenoord te vinden: 1-1.

Dat betekende een verlenging. Maar in die twee kwartier vielen er geen doelpunten meer. En dat betekende een strafschoppenserie. Voor ADO Den Haag Vrouwen scoorden Lobke Loonen, Cato Pijnacker Hordijk en Jill van den Ende. Doordat de Feyenoordvrouwen de bal vier keer vanaf elf meter achter Barbara Lorsheyd wisten te schieten, gaan de Rotterdammers verder in de strijd om de beker.