Loting voor Amsterdam Tigers Na een spannende strijd – De Brug

Dit seizoen hielden de Paraploegen van Amsterdam Tigers, Lime Kings Dordrecht en Nijmegen Devils een officieuze onderlinge competitie. Na de spannende 9-10 overwinning in Nijmegen in november vorig jaar verloren de Para-Tigers medio januari met 5-9 van de Duivels in de Jaap Edenhal. Op zondag 11 februari stond de ploeg op eigen veld tegenover de Lime Kings.

Vorig seizoen groeide Amsterdam – inclusief aspirant-leden – naar een team van 16. Ook de Lime Kings en Nijmegen kregen er meer leden bij, maar ze hebben elkaar nog steeds nodig om een ​​competitief team op het ijs te zetten.

De Tigers beginnen goed, al gaan de eerste kansen naar de Lime Kings en staan ​​zij eerste op het scorebord dankzij een knap schot van voormalig Tiger Bas Akkerman, 0-1. Bij het tweede doelpunt dat hij scoort, gebruikt hij de schaats van de doelman om de puck af te buigen, 0-2. Het spel gaat in golven door tot aan de rust. De tweede linie van de Tigers doet niet onder voor de eerste, maar mist nog steeds explosiviteit. Dordrecht miste het derde punt dankzij een snelle reflex van de Amsterdamse doelman. De ontsnappingen van de Tigres raakten de doelman van Reyes de Lima.

In de tweede helft krijgt geen van beide teams punten. Coach André de Graaf ontwerpt een nieuw strijdplan voor de slotfase van de wedstrijd en legt een soort stroomlijn aan die de Amsterdamse voorhoede sneller maakt. Zijn eerste overwinning zal in ’36 zijn.Mijn Minute gewaarschuwd door Jurrian Raa. Nog geen minuut later scoorde ze na een pass van Annemarie Houtsma opnieuw, waardoor de stand 2-2 werd.

De enige penalty van de avond is voor Amsterdam. Een Tijger dringt zich te veel op en in de veertiende minuut 2 voor Teeïng slaat hij de tegenstander met een slee in een hoek van 90 graden op de flank. Met één man minder beleeft de Amsterdamse verdediging spannende minuten tot aan het laatste fluitsignaal. De Tigers doen hun best en houden de Dordtse ploeg op afstand van de Amsterdamse doelman. Sommige uitbraken bieden nog kansen die in thuisgebied Dordrecht mislukken. De teams sluiten de avond af met een gelijkspel.

Het seizoen zit er voor de Para-Tigres als team bijna op. Eind februari zullen zij aanwezig zijn bij de Nijmeegse Duivels en de Dordtse Lime Kings om een ​​wedstrijd tussen deze teams te faciliteren. Op 7 april spelen zij de laatste uitwedstrijd tegen de Lime Kings in Dordrecht. Eind april zal het team deelnemen aan de NEPIHL, een internationaal ijshockeytoernooi in Frankrijk.