ADO Den Haag Vrouwen gaat niet door in het bekertoernooi

ADO Den Haag Vrouwen nam voortijdig afscheid van het Toto KNVB Bekertoernooi. Na 121 minuten besluiteloze bekerstrijd tegen Feyenoord viel de bal op de strafroulette uiteindelijk in het voordeel van de rivaal.

Aan het begin van de wedstrijd moest libero Daniëlle Noordermeer een corner weggeven om het eerste gevaar voor het doel te ontwijken. De thuisploeg zocht al snel naar het eerste doelpunt. Nikki IJzerman maakte een veelbelovende voorzet, maar kon de bal niet voor doel koppen. Ook een bal van Manon van Raay werd niet gebruikt voor de aanval. Een vrije trap van IJzerman werd in het strafschopgebied geblokt. Haags vlotte aanvallen brachten eerst Shanique Dessing en daarna Louise van Oosten in schietpositie. Dessing schoot naast. De gebogen bal van Van Oosten verdween over de lat.

Toen het begon te regenen in het Bingoalstadion kreeg ADO Den Haag de beste kans. Noordermeer profiteerde van een hoekschop van Dessing, maar vond haar teamgenote Lysanne van der Wal voor het doel. Tijdens een Rotterdamse tegenaanval redde kapitein Barbara Lorsheyd snel. En dus was de eerste helft doelpuntloos.

2024 02 16 ado la beuk feyenoord 3

In het tweede bedrijf probeerde ADO Den Haag daar snel verandering in te brengen. Een schot van Manon van Raay werd geblokt en de poging van Shanique Dessing ging naast. Na een backheel van Lobke Loonen werd een schot van Bo Vonk geblokt. Kort daarna blokkeerde hij een klap van een Rotterdammer aan de overkant. Na een minuut spelen moest Lorsheyd vissen na een kopbal van Conijnberg: 0-1. Loonen kon geen snelle reactie geven, omdat een voorzet van Van Raay en een steekpass van Dessing te veel snelheid hadden. Toen werd het ook een strijd tegen de klok. Het coachingsduo Stephan Vos en Alex Scholte bracht Cato Pijnacker Hordijk, Vanessa Susanna en Lakeesha Eijken als grappenmakers op de voorgrond. In de laatste minuut van de regelgeving kreeg Loonen een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Het geheime wapen van ADO Den Haag, Noordermeer, is geen geheim meer en duwt de onstuitbare bal in de hoek: 1-1. De beslissing viel vroeg in de extra tijd. Loonen ontsloeg Susanna, zij gaf de bal door en het schot van Eijken ging over het doel.

In de verlenging hadden de Haagse vrouwen de wedstrijd nog uit het vuur kunnen trekken. Een vrije trap van Jill van den Ende vanaf zeker 40 meter belandde op de lat. Susanna schoot naast Eijken achter een muur naast. Ook een volley van Loonen en een nieuwe poging van Susanna belandden via de verkeerde kant van de paal. In de strafschoppenreeks leidden Loonen, Pijnacker Hordijk en Van den Ende hun ploeg naar de overwinning. Gemiste schoten vanaf elf meter van Susanna en Noordermeer besliste uiteindelijk anders.