ADO Den Haag verloor in de hoofdwedstrijd bij Willem II

ADO Den Haag behield geen punten uit de hoofdwedstrijd tegen Willem II. De nummers één en twee op het klassement maakten er een echte strijd van. Dankzij twee vroege doelpunten was het echter Willem II die als winnaar uit de bus kwam. Derijck scoorde in de tweede helft de gelijkmaker, maar ondanks een spannende slotfase werd de gelijkspel niet bereikt.

Na de makkelijke thuiszege tegen FC Den Bosch vorige week moest ADO Den Haag deze vrijdag op bezoek bij koploper Willem II. Een gedwongen wissel bij de Haagse ploeg, waar Ideho ontbrak en zijn plek op de flanken werd ingenomen door de deze winter gearriveerde Alex Schalk.

lr240216rb22022

Het was ADO Den Haag dat overtuigend aan de eerste tien minuten begon en de wedstrijd naar zich toe probeerde te trekken. De eerste kans viel echter aan de andere kant van het veld en het doelpunt werd meteen gepromoveerd. Het was Meerveld die diep naar links werd gestuurd en gemakkelijk voorbij Ché wist te komen, vervolgens Surmeli omsingelde en de bal langs Marsman schoot. 1-0Willem II.

Nog geen vijf minuten later was het Ché die uitgleed en de bal verspeelde in zijn eigen veld. Na de overname speelde Jesse Bosch tot het uiterste, die opnieuw Marsman voorbijstreefde en de stand op 2-0 maakte.

lr240216rbr2033

ADO Den Haag moest duidelijk herstellen van de eerste twee doelpunten en het was Willem II die in deze fase de 3-0 had kunnen maken en de wedstrijd wellicht vroegtijdig kon beëindigen. ADO Den Haag bood daar weinig voor terug, behalve een goede aanval die gekenmerkt werd door een achterbal.

Aan het begin van de tweede helft waren er twee directe wissels bij Haag. Zowel Ché als Schalk bleven tijdens de rust in de kleedkamer en Derijck en Van Wolfgang waren wisselspelers. Met twee nieuwe spelers op het veld wist ADO Den Haag wat hen te doen stond in de tweede helft.

Opnieuw was het ADO Den Haag dat goed uit de kleedkamer kwam en goed wist te combineren. Echte kansen creëerde de ploeg van Darije Kalezic echter niet voor het doel van de vijand en verloor toch met 2-0.

lr240216rbr2085

Het was nodig om tot de 62e minuut te wachten voordat ADO Den Haag echt dicht bij de gelijkmaker kon komen. Veerman ging te ver voor Van Wolfgang, die een schietkans kreeg. Zijn schot werd op het laatste moment geblokt. De daaropvolgende corner was opnieuw gevaarlijk, maar het was Waem die de bal van dichtbij binnenkopte.

ADO Den Haag zocht nog harder voor de gelijkmaker. Bijna kwam het in de 69e minuut, na een heus zondagschot op vrijdagavond. Het was Surmeli die de bal ternauwernood binnenschoot. Vanuit de corner was hij via Derijck opnieuw gevaarlijk, maar zijn poging kon gered worden.

lr240216rb22346

Vlak voordat de klok nog een kwartier te gaan aangaf, werden er drie wissels doorgevoerd door Haag, duidelijk in een laatste poging om het duel om te draaien en minimaal één punt te laten in deze wedstrijd. Hoe dan ook, in de 85e minuut kwam de gelijkmaker van niemand minder dan Derijck, die een hoekschop binnen wist te koppen.

Er volgde een spannende slotfase waarin ADO Den Haag er alles aan deed om in de tweede helft een felbegeerd en zeker verdiend punt te pakken van Tilburg. Helaas was het niet zo. Ondanks een zeer kritiek moment in de seniorenfinale slaagden Sellouki en vervolgens Van Mieghem er niet in om de gelijkmaker te scoren.