Tennisser Shevchenko verrast met overwinning op Rune op het ABN Amro Open

Tennisser Aleksandr Shevchenko bereikte verrassend de kwartfinales van het ABN Amro Open. De 23-jarige Kazach was met 6-4, 1-6, 6-3 te sterk voor de Deense Holger Rune.

Rune, de 20-jarige nummer 7 van de wereld die in Rotterdam tot de favorieten behoorde, kende een lastige wedstrijd. De eerste set ging naar aanvaller Shevchenko. Bij 4-4 brak hij voor het eerst de service van Rune, waarna hij de set voortreffelijk uitserveerde. Hij benutte zijn eerste setpoint dankzij een returnfout van Rune.

Toen nam Rune voor het eerst in de wedstrijd het initiatief. In de tweede set voerde hij meteen het tempo op en kwam binnen tien minuten op een 3-0 voorsprong. Dat voordeel heeft hij nooit opgegeven. Hij won de set met 5-1.

Dat hoge niveau kon hij echter niet vasthouden. In de beslissende set bleef de wedstrijd lange tijd gelijk, tot 4-3. Toen brak Shevchenko voor het eerst haar tegenstander. Bij 5-3 won hij uiteindelijk de partij met een aas.

In de kwartfinales neemt de huidige nummer 57 van de wereld het op tegen Grigor Dimitrov. De in vorm zijnde Bulgaar was aan het begin van de dag met 6-3, 7-5 te sterk voor de Hongaar Marton Fucsovics.