Pepi helpt vermoeid PSV in blessuretijd het lastige FC Twente te overwinnen

Voetbal

Zie de samenvatting van PSV – FC Twente

PSV wist FC Twente met pijn en moeite te overwinnen. De Eindhovense koploper, die er vermoeid uitzag in het Philips Stadion, pakte in blessuretijd de overwinning dankzij een doelpunt van Ricardo Pepi: 1-0.

Het verschil tussen PSV en nummer twee Feyenoord, dat zondagmiddag nipt won van SC Heerenveen (2-3), blijft tien punten.

Peter Bosz vond dat PSV niet goed speelde. “Ik had ook met een gelijkspel kunnen leven. Ik vond dat Twente goed bezig was. We hadden deze wedstrijd vlak voor tijd kunnen verliezen. We hebben tot het laatste moment moeten knokken”, zei de coach na afloop.

Volgens Jerdy Schouten ontbrak het PSV tegen Twente aan scorend vermogen. “We maken niet genoeg doelpunten als we momentum hebben. Op die momenten moeten we alert zijn”, aldus de middenvelder.

Minuut stilte

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Kees Rijvers. PSV en Twente hadden alle reden om de op 4 maart overleden Brabander nogmaals te eren, aangezien Rijvers zes jaar als coach bij beide clubs werkte.

PSV nam direct het initiatief en zag Luuk de Jong op de paal terechtkomen na enig voorbereidend werk van Hirving Lozano, die na zijn optreden als invaller woensdag in het Champions League-duel tegen Borussia Dortmund (nederlaag met 2-0) weer aan de basis stond.

De grote kans was voor PSV geen reden om Twente meteen ademloos te verlaten. De Eindhovenaren speelden bepaald niet fris en waren niet erg precies tegen het doel van Twentse doelman Lars Unnerstall.

Bakayoko en Lozano

Met name vleugelspelers Johan Bakayoko en Lozano, een duo dat langzaamaan steeds meer kritiek krijgt, wisten zich wederom niet te onderscheiden.

Een voorbeeld van de matige eerste helft van PSV was een goede kans van Sergiño Dest, die onbedoeld het schot van de Amerikaan van Luuk de Jong in de weg stond.

FC Twente, met Myron Boadu voor het eerst in de basis, kende voor rust een aantal goede fases, maar miste net als PSV het vernuft om het doelpunt van de tegenstander echt gevaarlijk te maken.

Een schotpoging van Johan Bakayoko tijdens PSV-FC Twente

De Tukkers kregen in de tweede helft meteen een goede kans via Michel Vlap, maar het schot van de Twentenaar werd geblokt.

Uit de daaropvolgende corner kopte Boadu binnen, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat de spits doelman Walter Benítez zou hebben geduwd.

Vervolgens slaagde PSV er niet in om op voorsprong te komen. Jerdy Schouten had op de rand van de zestiende de optie om de corner te nemen, maar hij schoot op Unnerstall. De Jong kopte de bal vervolgens uit de rebound naast.

Ongeëvenaarde Unnerstall-redding

De topscorer van PSV dacht een paar minuten later met zijn hoofd te gaan scoren, maar hij zag Unnerstall een fantastische redding maken. Het ongeloof op het gezicht van De Jong na die schitterende redding van de doelman zei alles.

Lars Unnerstall redt kwaadwillig een kopbal van Luuk de Jong

PSV deed er alles aan om in de finale te winnen en rekende onder meer op Malik Tillman en Pepi. De Jong kopte binnen uit een vrije trap van Veerman, maar stond buitenspel.

Van Bergen mist Twente’s laatste kans

Mitchell van Bergen had in de verlenging de eerste competitienederlaag van PSV kunnen veroorzaken. Hij had vrije doorgang naar het doel van Benítez, maar schoof de bal te ver voor zich uit, waardoor de doelman moest stoppen.

Die misser kwam Twente duur te staan ​​toen PSV in de blessuretijd in de counter de stand op 1-0 bracht. Na een fout van Max Bruns miste Lozano opnieuw een kans, maar even later scoorde Pepi.

De Amerikaan was eerder dit seizoen van onschatbare waarde voor PSV in de Champions League met de winnende treffer tegen Sevilla. Pepi werd zondagmiddag in Eindhoven opnieuw de golden boy van PSV.