Invaller Pepi brengt PSV nog dichter bij de landstitel

PSV behoudt een voorsprong van tien punten op het als tweede geplaatste Feyenoord. FC Twente staat behoorlijk stevig op de derde plaats, met een voorsprong van vier punten op AZ.

Trainer Peter Bosz hoopte dat zijn PSV positief zou reageren op de uitschakeling van Borussia Dortmund uit de Champions League. De club uit Eindhoven had in de achtste finales van de koningsklasse van het Europese clubvoetbal een zwaardere tegenstander kunnen treffen. Dortmund staat vierde in de Bundesliga, 20 punten achter koploper Bayer Leverkusen. Maar helaas zat een plek in de kwartfinales van de miljardendans er niet in.

PSV wist tegen FC Twente geen indruk te maken, met Hirving Lozano en André Ramalho weer in de basis. Zij vervingen Malik Tillman en Mauro Junior, die de voorkeur kregen tegen Dortmund. PSV was voor rust sterker dan FC Twente, zonder goed te spelen.

Luuk de Jong raakte al vroeg de paal en Guus Til en opnieuw De Jong kopten kansrijke positie binnen. FC Twente speelde een goede wedstrijd, maar werd niet gevaarlijk. Myron Boadu verscheen voor het eerst aan de aftrap voor de bezoekers uit Enschede. De aanvaller werd eerder dit jaar gehuurd van AS Monaco.

FC Twente speelde na rust met meer overtuiging. Boadu leek de bezoekers op voorsprong te zetten. Maar scheidsrechter Joey Kooij keurde dat doelpunt af. Hij dacht dat de aanvaller een overtreding had begaan op doelman Walter Benítez.

Als dat het geval zou zijn, zou het een zeer kleine overtreding zijn. Een gefrustreerde Boadu moest even later plaats maken voor Sem Steijn. Ook coach Joseph Oosting was blijkbaar bang dat zijn spits een tweede gele kaart zou krijgen.

Mooie kans voor De Jong

Steijn was amper het veld betreden toen De Jong met een kopbal voor PSV de 1-0 leek te maken. De topscorer van de thuisploeg kon nauwelijks geloven dat doelman Lars Unnerstall met een bewonderenswaardige reflex zijn schot stopte. In de slotfase scoorde De Jong wel, maar dat deed hij in buitenspelpositie. Invaller Mitchell van Bergen verzuimde PSV in de verlenging de eerste competitienederlaag toe te dienen.

Hij dribbelde alleen langs doelman Benítez, maar miste. Even later scoorde Pepi alsnog, tot grote vreugde van het merendeel van de aanwezige fans in het Philips Stadion. Er werd massaal gezongen over de landstitel.