ZVV Den Haag vergeet zichzelf te belonen in Hoorn!

Een compleet team reisde af naar Hoorn. De kraker met Hovocubo stond op de agenda en na een week intensief trainen was de missie duidelijk: 3 punten voor de koninklijke stad.

De bel ging door de sporthal toen Ramona van der Harst na een zachte aanval aanvoerder Priscilla de Vos bediende. 0-1!!!

Wat volgde was een helft vol aanvalsgolven uit Den Haag, waar de Noord-Hollandse doelman hen keer op keer aanviel.

De thuisploeg speelde fysiek en de wedstrijd werd veel stilgelegd vanwege blessurebehandelingen. De grootste verrassing was dat ZVV Den Haag al snel 5 overtredingen had. We moesten de break met bijzondere concentratie spelen. Dit werkte en gezien de score en het spelpatroon werd er in de tweede helft hoge druk verwacht.

Niets bleek minder waar. Sinds de pauze bleef Hovocubo aanvallen en pushen. De Haagse verdediging stond echter ijzersterk. De ballen werden nipt van richting veranderd en de organisatie creëerde door goede tegenaanvallen gevaar voor het doel. Larissa Boerenstam raakte de lat, Priscilla de Vos raakte de paal en ook in de 1 op 1 lukte het niet.

De laatste 5 minuten waren ingewikkeld en voor het eerst schoot de thuisploeg op doel. Lisa Franken maakte twee knappe reddingen met haar voet in de verre hoek, maar een minuut voor tijd was de stand nog steeds 1-1.

Coaches René Havermans en Jeffrey Brand zaten rustig in de kleedkamer en dachten na over het getoonde spel. Er heerste een gezonde teleurstelling in de groep, die in de kantine enigszins werd verzacht door het gelijkwaardige spel van de GFSV Drs. Five Pound Note-deelnemers.

De “finale” staat gepland voor twee weken. Waar mensen veel steun verwachten in de sporthal in Den Haag.