Amsterdam en SCHC delen de punten in een vermakelijke wedstrijd: 2-2

Amsterdam en SCHC deelden zaterdagavond in het Wagener Stadion de punten: 2-2. SCHC verdedigde drie minuten voor tijd goed na een treffer van Mette Winter. Met dit resultaat blijft de classificatie ongewijzigd. Den Bosch is koploper, gevolgd door Amsterdam en daarna Stichtsche.

Voorlopig zal Stichtsche dus de derde plaats bemachtigen. Ze verspeelden allemaal punten in de belangrijkste wedstrijden tegen Den Bosch en Amsterdam. De ploeg van Lucas Judge pakte in het gelijkspel tegen de Brabanders een mager punt en deed hetzelfde tegen Amsterdam. Uiteraard worden de prijzen pas in mei uitgereikt, maar een overwinning geeft veel vertrouwen.

De teams begonnen verslagen aan de wedstrijd. Voor Amsterdam keken Marijn Veen en Noor de Baat wederom toe vanaf de tribune. De Baat komt dit seizoen niet meer in actie vanwege zijn knieblessure, Veen speelde na de winter nog geen minuut met zijn ploeg en kampt nog steeds met een voetblessure. Charlotte Adegeest (ploegdokter en oud-speler) werd daarom opnieuw opgeroepen voor de ploeg van De Nooijer. Bij SCHC keken Elzemiek Zandee (enkelblessure) en Kyra Fortuin vanaf de zijlijn toe.

Het vroege doelpunt van Filete

Ze zagen dat hun team al snel op achterstand kwam. Michelle Fillet kon al na drie minuten juichen. De Amsterdamse aanvaller scoorde wellicht één van haar makkelijkste doelpunten van het seizoen. Het knappe grondwerk werd gedaan door Freeke Moes en Fay van der Elst, die op rechts een goede combinatie startten. Filet had geluk en scoorde vanaf de eerste minuut de beste kans van de wedstrijd: 1-0.

Toen Yibbi Jansen in het tweede kwart de eerste corner van de wedstrijd mocht nemen, nam het al flink afgekoelde Amstelveense publiek plaats. Jansen duwde, maar loopster Gabrielle Mosch deed haar werk uitstekend. De verdediger herhaalde het voor rust nog twee keer. Opnieuw met een Jansen-inzet (reverse na mislukte pass) en een poging van Trijntje Beljaars.

Ook Amsterdam mocht het vanaf de rand van de cirkel proberen. Ook de eerste loper won. Lisa Post heeft de trailer van Sonja Zimmermann bewaard.

De prachtige haven van Plönissen

Vijfenveertig seconden na rust verdubbelde Amsterdam de score. Sabine Plönissen bewoog zich wonderwel van de ene kant van het veld naar de andere, waar Filet stond. SCHC-verdediger Anna de Geus schatte de bal verkeerd in, waardoor Fillet de bal voor het doel van Van der Elst kon leggen. De aanvaller hoefde de bal alleen maar te laten lopen: 2-0.

Maar SCHC beantwoordde de gunst. Vanaf de vierde corner van de wedstrijd. En dat was pijnlijk voor Amsterdam. Kapitein Maria Verschoor was niet op tijd klaar voor de verdediging, waardoor ze met groen licht moest vertrekken. Met slechts drie loopsters wist doelman Anne Veenendaal de voorzet van Jansen af ​​te weren, maar kon tegen de rebound van Pien Dicke niets uitrichten: 2-1.

SCHC heeft er één toename van het verbindingsdoel. Dicke, Mette Winter en Maud van den Heuvel. Iedereen had een kans om het gelijkspel te scoren. Maar Keer op keer stond Veenendaal hem in de weg. Amsterdam kreeg in de laatste minuut nog twee strafcorners, maar ook zij werden gered.

Houdini’s tweede bedrijf?

Maximaal drie minuten voor tijd. Amsterdam stond met de rug tegen de muur, na een groene kaart voor Stella van Gils en een gele kaart voor Felice Albers. Jansen was met rechts nog heel dichtbij. Zijn schot raakte de binnenkant van de paal, maar stuiterde vervolgens via het aluminium via het doel van Amsterdam. Goudcrest Mette Winter was accuraat. Hij scoorde van dichtbij een strafcorner: 2-2.

SCHC maakte het nog spannender en verdiende bij het laatste fluitsignaal een strafcorner. De kans werd benut, maar de aanval van Jansen werd gepareerd door Veenendaal.