Jong FC Utrecht verliest van FC… na een gekke slotfase

Jong FC Utrecht verloor in extremis in de wedstrijd tegen FC Emmen.

Na een halfuur spelen kwam Jong FC Utrecht op voorsprong, al kregen ze wel wat hulp. Het doelpunt werd gescoord door FC Emmen-speler Mike te Wierik. Hij was de pechvogel die de bal in eigen doel liet belanden. De vooruitzichten van FC Utrecht gingen bij rust met een 1-0-voorsprong de kleedkamer in.

In de tweede helft wisten de Emmeners dichterbij te komen. In de 73e minuut was het Patrick Brouwer die de gelijkmaker scoorde. Daar konden de gasten van Drenthe echter lange tijd niet van genieten. Een minuut later werd hij aan de andere kant geraakt. Ivar Jenner diende voor Mees Akkerman, die FC Utrecht vervolgens opnieuw op voorsprong zette met 2-1.

In de blessuretijd ging het nog steeds mis. Mike Te Wierik corrigeerde zijn fout door in de 93e minuut de 2-2 te maken, maar de gifbeker was nog niet leeg voor Domstedelingen. In de absolute slotfase van de extra tijd was het Desley Ubbink die er 2-3 van maakte en de Utrechters daarmee met lege handen achterliet.

Door deze nederlaag blijft Jong FC Utrecht onderaan in de Keuken Kampioen Divisie staan ​​met 23 punten uit 31 wedstrijden. De volgende wedstrijd van Jong FC Utrecht is op vrijdag 29 maart. Daarna volgt een bezoek aan Telstar.