Heerjansdam laat VOC winst mislopen

Algemeen

HEERJANSDAM – Heerjansdam speelde zaterdag 9 maart de herstelwedstrijd tegen VOC en verspeelde twee dure punten (onnodig) in Rotterdam: 1-1.

De Dammers domineerden de eerste helft volledig, met een handvol kansen. In de negende minuut speelde aanvoerder Luke Homan (Mike Sloof raakte geblesseerd) tegen Davy Mierop en schoot wonderwel achter doelman Kristian van den Tempel: 0-1. De thuisclub mocht blij zijn dat Milan van den Berg en Mierop (in goede positie) de bal meteen over doel schoten.

Heerjansdam bleef goed combineren en kansen creëren. Luke Homan schoot net naast en doelman Van den Tempel was opgelucht toen hij Mathijn Valster (aan de overkant) en Lars Brinkman (aan de overkant) op de verkeerde plek naar het doel zag zoeken. In de slotfase van de eerste helft kwam VOC pas voor het eerst dicht bij het doel van doelman Oscar Roos en kwam niet verder dan een afgeweken schot van Tom Kuil. Ook de oud-burgemeester van Zwijndrecht, Hein van der Loo (nu Almere), was “blij” met die kleine achterstand, omdat zijn twee zonen, die bij de VOC speelden, nog kans maakten op een goed resultaat.

En de thuisploeg zou na rust feller aanvallen, al gebeurde dat pas in het laatste kwartier. Want voorheen was Heerjansdam gevaarlijk via van den Berg en Lars Brinkman, wat alleen maar uitmondde in hoekschoppen. In de bladfase verhoogden de VOC’s de druk. En Heerjansdam ontsnapte in de 84e minuut aan de gelijkspel, toen een afstandsschot de binnenkant van de paal raakte. De gelijke stand viel in de 93e minuut. Doelman Roos werd verrast na een vrije trap terwijl hij nog steeds de wedstrijd organiseerde. Die vrije trap werd snel en knap genomen, terwijl scheidsrechter Ter Brake had gefloten en de bal met een boog in het doel verdween: 1-1 van Juanito Sequeira.