Jong FC Utrecht hoort niet bij Eindhoven

De Utrechters beginnen vanavond met veel druk en enthousiasme aan de wedstrijd tegen FC Eindhoven. Na ongeveer vier minuten levert die weddenschap meteen het eerste punt van een kans op. Jesse van de Haar komt oog in oog te staan ​​met doelman Jorn Brondeel, maar de aanvaller ziet zijn poging van richting worden veranderd door de Eindhovense doelman.

Prima start, geen doelpunt van Utrecht
De eerste beste kans is daarentegen meteen raak: Ozan Kökcü schiet de bal buiten bereik van Andreas Dithmer: 1-0. Via Van de Haar en Adrian Blake kregen de Utrechters al snel kansen op de gelijkmaker, maar ontbrak het aan precisie in de afwerking. Toen de Eindhovenaren vlak voor rust voor het doel van Dithmer arriveerden, stond de stand eveneens op 2-0.

Tweede daad
Ook in de tweede helft is het Jong FC Utrecht dat beter begint dan FC Eindhoven. Rickson van Hees krijgt de kans de spanning te herstellen met een voorzet van Gibson Yah, maar zijn schot met links gaat naast het doel. Toen sloeg Noord-Brabant bijna weer toe, Jasper Dahlhaus zag Dithmer zijn vrije trap afweren.

Besloten partij
Na een uur spelen wisten de Eindhovenaren de wedstrijd uit te spelen. Een voorzet breekt de Utrechtse verdediging en belandt op het hoofd van Farouq Limouri. Vervolgens kopt hij een leeg doel binnen: 3-0. In de slotfase werd de enige prestatie voor de Utrechters behaald door invaller Achraf Boumenjal. In twee gevallen heeft Brondeel echter een pasklaar antwoord.

FC Emmen volgende rivaal
Over vijf dagen wacht de volgende tegenstander op de ploeg van coach Ivar van Dinteren. Dan bezoekt FC Emmen sportcomplex Zoudenbalch. De wedstrijd begint die middag om 20.00 uur op de Koningsweg in Utrecht.

FC Eindhoven – Jong FC Utrecht 3-0 (2-0)
11. Ozan Kökcu 1-0
37. Neal Viereck, eigen doelpunt 2-0
62. Farouq Limouri 3-0

Scheidsrechter: Robin Vereijken.

Openbaar: 1.810.

Gele kaarten: Joshua Mukeh (Jong FC Utrecht).